Autor: Indrek Kald • 17. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV-l leping hoiuste kaasamise platvormiga

Raisini kaasasutajad Michael Stephan, Tamaz Georgadze ja FrankFreund.
Foto: raisin.com
LHV Pank sõlmis lepingu finantstehnoloogia ettevõttega Raisin, mille kaudu on pangal tulevikus võimalus saada uusi hoiuseid nii Saksamaa kui ka Austria turult.

"Koostööleping Raisiniga on hea näide sünergiast, kuidas traditsioonilise panganduse ja finantstehnoloogia ettevõtted võivad üksteise tegevust võimendada ning teineteise toodete enda platvormidesse integreerimise kaudu klientidele uut väärtust luua," kommenteeris LHV treasury juht Juhan Peet.

"LHV likviidsuse tase on väga hea, kuid töötame pidevalt selle nimel, et panga finantseerimisallikad oleksid madala riskiga ja hajutatud, et ka tulevikus Eesti ettevõtteid soodsatel tingimustel finantseerida," lisas ta.

Uutelt turgudelt hoiuste kaasamise eesmärk on täiendada LHV finantseerimisallikaid, et suurendada veelgi väikese ja keskmise suurusega ettevõtete laenuvõimalusi.

Raisini tegevjuhi Tamaz Georgadze sõnul on LHV neile oluline uus partner. "LHV on pikaajaline usaldusväärne partner mitmetele tuntud fintech-ettevõttele nagu Coinbase ja Transferwise ning on tõeliselt innovaatiline pank, kes kannab nüüd Euromoney Eesti parima panga tiitlit täiesti õigustatult," kommenteeris ta.

Raisin on 2013. aastal Saksamaal asutatud veebipõhine hoiuste vahendamise platvorm, mis tegutseb rohkem kui 30 riigis ja teenindab 52 panka ning enam kui 130 000 klienti.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. Grupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHVs töötab ligi 380 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 143 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 178 000 aktiivse kliendi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052