Autor: Indrek Kald • 26. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso toob Tallinna ka finantsrobotid

Tallinna teenuskeskuse loomisega kahekordistab Stora Enso järgneva aasta jooksul töötajate arvu Eestis.
Foto: Stora Enso
Suurkorporatsioon Stora Enso kolib Tallinna oma globaalse finantsteenuste keskuse, kus hakkavad lisaks 200 töötajale tegutsema ka võimsad finantsrobotid.

Stora Enso on välja töötanud uudse finantsteenuseid pakkuva teenuste mudeli, kus paljud protsessid on automatiseeritud ning tööd on jagatud inimeste ja robotite vahel.

Juba praegu on Stora Enso finantsteenuste keskuses inimeste keskel tegutsemas kümmekond robotit, mis täidavad rutiinseid ülesandeid raamatupidamiskannete tegemisest mitmesuguste kontrollideni. Paljudes ülesannetes on robotid kiiremad ja efektiivsemad, jättes nii võimaluse inimestel areneda teistes valdkondades.

Seoses Tallinna teenuskeskusega soovib Stora Enso järgneva aasta jooksul töötajate arvu Eestis kahekordistada. "Kasv eeldab ennekõike protsesside tõhustamist, samas annab see võimaluse innovatsiooniks. Selles vallas on meil mõttes erinevad nutikad lahendused, täiendavad teenused ja digitaalsed abimehed," ütles Stora Enso finantsteenuste keskuse direktor Martin Leiger. "Eesti on selliste arenduste jaoks väga sobiv koht," lisas ta.

Stora Enso kolib kontori Tallinna Fahle Parki (endise nimega Zelluloosi kvartal) kahes etapis – finantsteenuste keskuse osa seab ennast sisse aprillis 2019 ja ülejäänud meeskonnad liituvad septembris.

Pooleteise aasta jooksul ehitab ja rekonstrueerib Fausto Capital Tartu maantee äärse kinnisvaraarenduse esimeses etapis 21 500 ruutmeetri jagu A-klassi nõuetele vastavat äripinda. Fahle Pargi arenduse kogumaht on enam kui 100 000 ruutmeetrit.

Pakendamise, biomaterjalide, puitkonstruktsioonide ja paberi vallas tegutsev Stora Enso annab enam kui 30 riigis tööd umbes 26 000 inimesele. Ettevõtte mullune müügikäive oli kümme miljardit eurot ja ärikasum miljard eurot.

Ettevõtte Eestis asuvad tegevused on seotud puiduvarumise, -töötlemise (Imavere ja Näpi saeveskid), pakenditootmise ning Stora Enso grupi ettevõtetele toetavate teenuste pakkumisega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052