Autor: Indrek Kald • 27. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Makset saab nüüd kinnitada sõrmejäljega

Paytailori mobiilne makse.
Foto: Paytailor
Eesti idufirma Paytailor mobiilse rahakoti omanikud saavad tasuda kauba eest mobiiliarvega, kusjuures tehing kinnitatakse sõrmejäljega.

Elisa ja Paytailori koostöö tulemusel saab klient mobiilset rahakotti kasutades lisada ostukorvi oma mobiili arvele nii, nagu kliendid on harjunud seni tegema parkimise või kinopiletitega.

Tänasest saavad kliendid Paytailori lahendust kasutada Viljandis folkides toidukohas Tegelaste Tuba, kus ainsateks makseviisideks ongi vaid sularaha ja Paytailori mobiilne rahakott. Lisaks teeb Paytailor koostööd Alexela kontserniga.

"Paytailoriga oleme koostööd teinud juba mõnda aega ning pole saladus seegi, et Elisa varustab idufirma asjade interneti lahendusi mobiilse internetiga. Nüüd oleme edasi liikumas sisulisema koostööga ja valminud on esimene käegakatsutav lahendus," kommenteeris Elisa uute teenuste valdkonna juht Kertu Kriisk.

Tema sõnul ei pea vastupidiselt levinud hirmule suhtlus suurettevõttega olema aeganõudev ja bürokraatlik. "Töötame igapäevaselt selle nimel, et olla avatud uutele ideele ja pakkuda tuge start-upidele, kellega näeme ühiseid tulevikusuundi," rääkis Kriisk.

Paytailori tegevjuhi Rode Luhaääre sõnul on selline lahendus alles algus. "Peagi on lisandumas veelgi progressiivseid lahendusi koostöös jaekaubanduse ettevõtetega," kinnitas ta.

Koostöö Elisaga oli Luhaääre sõnul heas mõttes avardav. "Lahendustele orienteeritud ja sedavõrd suur rahvusvaheline partner on idufirma laienemisel hindamatuks abiks ja seetõttu hindame Elisa huvi kõrgelt," selgitas Paytailori juht.

Eesti iduettevõte Paytailor on välja töötanud pilvepõhise makselaheduse, mis ühendab endas nii erinevaid maksemeetodeid kui ka makse vastuvõtmise viise. Hetkel paigaldab ettevõte tuhandeid maksekohti ning tegeleb uutele turgudele laienemisega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755