Autor: Indrek Kald • 10. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suveakadeemias valmisid digilahendused

Kursuse juhendaja Haig Armen on interaktsioonidisaini õppekava juht Vancouveris Emily Carri kunsti- ja disainiülikoolis.
Foto: Emily Carri kunsti- ja disainiülikool
Täna kl 16 esitletakse Eesti Disainikeskuses kunstiakadeemia rahvusvahelise suvekooli interaktsioonidisaini töötoa tulemusi - digitaalseid lahendusi tänastele murekohtadele.

Nädala jooksul on 20 disainerit Taiwanist Kolumbiani uurinud, analüüsinud, kontseptualiseerinud ja välja töötanud digitaalseid lahendusi tänastele suurimatele murekohtadele – ebavõrdsus, vaesus, kliimamuutused, valitsuse läbipaistvus ja konfliktid. Suvekursus suunas osalejaid valdkonna teoreetiliste ja praktiliste aspektidega sügavuti minema, uurimaks kaasaegseid probleemistikke neile disainlahendusi pakkudes.

Loengute, filmide, märgiliste juhtumiuuringute ja stuudiopraktika abil jõuti interaktsioonidisaini olemuse ja esteetikani. Töö toimus gruppides nii digitaalsetel platvormidel kui füüsilises ruumis. Ideedest liiguti disainiprotsessini ja sealtkaudu juba presentatsioonide ja kriitikani.

Suvekursuse eesmärgiks oli mõista probleemkohti Eesti ühiskonnas läbi sotsiaalsete, tehniliste, majanduslike ja kultuuriliste perspektiivide ning praktiseerida uurimuslikku disaini ja selle sünteesi.

Kursuse juhendaja Haig Armen on interaktsioonidisaini õppekava juht Kanadas Vancouveris Emily Carri kunsti- ja disainiülikoolis. Armen on keskendunud disainist juhitud ettevõtlusele ning tema uurimustöö hõlmab disaini ja programmeerimist, fookusega andmete visualisatsioonil, viipe-rakendustel ja muusikatehnoloogial. Armeenia juurtega kanadalane Haig Armen on muuhulgas jazzmuusik, kelle huviks on muusikaliste instrumentide loomine uute tehnoloogiate abil.

EKA rahvusvaheline suvekool toimub projekti "Tallinn Summer Academy of Art, Design and Architecture – Presence & Possibilities" raames. Projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Suvekursuse tulemusi esitletakse täna Tallinnas Eesti Disainikeskuses (Põhja pst 27a).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052