Autor: Äripäev • 12. september 2018

Ukrainas on kõrgepalgaline IT-buum

Foto: Pixabay
Ukrainas on suur IT-buum, kusjuures sealsed palgad on sisuliselt sama suured kui lääneriikides, kirjutas Ärpäev.

„Tööstus on viimaste aastatega kolmekordistunud,“ ütles riskikapitaliettevõtte UVentures meeskonnajuht Andrew Sorohan BBCle. „Meil on noor ja oskuslik tööjõud, kes töötab masinõppe programmide kallal ja teeb andmeanalüüse sellistele ettevõtetele nagu UBS, Uber, Google, Deutsche Bank ning Amazon,“ ütles ta.

Ukraina IT-sektori palgad on sealjuures peaaegu sama kõrged kui lääneriikides, jäädes 2000 ja 3000 dollari vahele, mis on umbes kümme korda suurem kui nii-öelda tavatöötaja oma. Kiievis ja selle ümbruses on keskmine palk umbes 250-300 dollarit. Märkimisväärne on, et sissetulekule rakendub vaid 5% suurune tulumaks, aga vaid sel juhul, kui IT-spetsialist on registreeritud eraettevõtjana.

Ukraina riikliku statistikabüroo teatel töötab riigi IKT-sektoris 274 100 ukrainlast, kusjuures igal aastal lõpetab infotehnoloogia eriala suisa 36 000 tudengit.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052