Autor: Kristel Härma • 19. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parim juht: töötajad vajavad vabadust

Circle K Eesti juht Kai Realo
Foto: Andres Haabu
Töötajad vajavad töölepingut, mis võimaldaks neil oma soovi järgi tööaega valida, rääkis tööandjate keskliidu volikogusse kuuluv Circle K Eesti juht Kai Realo.

Kai Realo sõnul muudaks tööandjate elu lihtsamaks praegu juba eelnõu vormis olev seaduseelnõu, mis muudab töölepingu paindlikumaks. “See surve ei tule enam tööandjatelt, vaid see tuleb tegelikult töötajatelt. Inimesed ei taha ennast siduda, nad tahavad olla paindlikumad oma töösuhtes,” rääkis Realo.

Realo sõnul võiks paindlikum olla näiteks see, kuidas sätestab tööleping nõutud töötundide arvu. Ta märkis, et tegelikult on inimesi, kes tahaksid töötada oma muu töö või harrastuse kõrvalt tunduvalt paindlikumalt.

Lisaks tõdes Realo, et me koolitame järjest vähem noori, kes saavad hiljem minna õppima näiteks inseneriks, sest nad valivad endale juba koolis lihtsama matemaatika. "Ühel hetkel meil lihtsalt puuduvad inimesed, kes olekski võimelised töötama selle kaasaegse tehnoloogiaga, mille poole me nii püüdleme, et teha tööd vähem ressursimahukaks,” nentis ta. Seega oleks Realo sõnul vaja noori toetada, et nad valiksid erialaks midagi muud kui klassikalist ärijuhtimist.

Loe pikemalt Äripäevast.

Eesti parimaks juhiks valitud Circle K Eesti juht Kai Realo osaleb 19. oktoobril toimuval IKT Aastakonverentsil 2018 "Digipööre" ettevõtjate paneelis, kus on teemaks "IT väljakutsed organisatsiooni juhtimises". Selles paneelis osalevad veel HANZA Mechanics Tartu ja Narva tehaste juht Emöke Sogenbits ja Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Jaanus Vihand. Tutvu konverentsi programmiga ja registreeru SIIN!

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755