Äripäev • 20. september 2018
Jaga lugu:

Facebook ja Alphabet tõstetakse ära tehnoloogiafirmade sektorist

Järgmisel nädalal leiab S&P 500 sees aset muutus, mis murrab lahti senise FAANG koosluse ning osa neist liigub kommunikatsioonisektorisse.

Foto: Scanpix

Facebook ja Alphabet (Google’i emafirma) on kaks ettevõtet, mida järgmisest nädalast enam tehnoloogiafirmade sektorist ei leia, kirjutab Financial Times. Seega peavad S&P 500 sektoritele otsa vaatavad investorid ning ka ETFidesse investeerijad üle vaatama, millesse nad täpsemalt investeerivad.

„Selles, kas me näeme nendes aktsiates suurenenud kauplemismahtu, pole küsimustki,“ ütles ETFi pakkuja Direxioni president Rob Nestor. „Kas see on ka piisav, et olulisel määral hindu mõjutada, on raske ette näha.“ Ta oletab, et ümberklassifitseerimine toob kaasa umbkaudu 20 miljardi dollari jagu kauplemismahtu.

Tehnoloogiasektorisse jäävad ettevõtted, mis on rohkem keskendunud riistvara tootmisele, nende hulgas Apple, kiibitootjad ja traditsioonilised tehnoloogiaettevõtted, nagu Microsoft.Pikemalt loe muutustest siit.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt