Autor: Indrek Kald • 26. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-firmad kandideerivad Tallinna konkursil

Töökohtade looja kategoorias kandideerib Tallinna parima tiitlile ka Martin ja Markus Villigi asutatud Taxify.
Foto: Tiina-Liina Uudam
Mitmed IT- ja tarkvarafirmad kandideerivad Tallinna linnavalitsuse korraldataval konkursil eri kategooriais linna parimateks ettevõteteks.

Tallinna linn korraldab juba 15. korda ettevõtluskonkursi, et tõsta esile kohalikke ettevõtjaid ja ettevõtluse arendajaid. 3. oktoobril Kalevi spordihallis toimuval galal selguvad aasta parim ettevõtlust või turismi soosiv kinnisvara arendusprojekt, ettevõtetevaheline koostööprojekt, alustav ettevõte, turismitegu, töökohtade looja, vastutustundlik ettevõte ja keskkonnasäästliku ökouuenduse turuletooja.

Ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaheri sõnul laekus konkursile tänavu ligi 80 taotlust, millest žürii valis igasse kategooriasse nominendid. "Valisime välja need tegevused, mille mõju Tallinna ettevõtluskeskkonna või turismi arengule oli kõige suurem ja mis eristusid majandusliku väärtuse ning uuendusmeelsuse poolest," selgitas ta.

"Konkursile esitatud projektide tase oli taas mitmekülgne ja võrdseid kandidaate oli palju. Ühelt poolt tegi see žürii otsustamise raskeks, teisalt on heameel tõdeda, et Tallinnas toimetavad väga tegusad ettevõtted ning organisatsioonid," lisas Vaher.

Selle aasta Tallinna ettevõtlusauhindade nominendid:

Arendusprojekt 2018:

Eesti Kunstiakadeemia uus maja, arendaja Eesti Kunstiakadeemia

Priisle Äripark, arendaja Hammerhead OÜEesti Ajaloomuuseumi elamuslik ajalookeskus Maarjamäel, arendaja Eesti Ajaloomuuseum

Koostööprojekt 2018:

"Liitreaalsuse rakendus lennukidisaini visualiseerimiseks", teostajad Operose Labs OÜ ja Magnetic MRO AS

"Eesti puitmajaklaster", teostaja Eesti Puitmajaliit MTÜ"Geenidoonoriks apteegis", teostajad SA Eesti Geenivaramu, OÜ Apotheka Magistratus OÜ, SYNLAB Eesti OÜ

Särav startija 2018:

Tarkvaraarendusettevõte Catapult Labs OÜ

Tarkvaraarendusettevõte Dolm IT OÜAurutehnoloogial põhineva autopesuteenuse pakkuja UpSteam Eesti OÜ

Turismitegu 2018:

UEFA superkarikafinaal Tallinnas, teostaja Eesti Jalgpalliliit

"Kadriorg 300" ürituste sari ja näitus "Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades", teostaja SA Eesti KunstimuuseumEkskursioonid erivajadustega inimestele, teostaja Saley Tour OÜElamuslik ajalookeskus Maarjamäe lossipargis, teostaja Eesti Ajaloomuuseum

Töökohtade looja 2018:

Tarkvaraarendusettevõte Taxify OÜ

Tarkvaraarendusettevõte Proekspert ASFinantstehnoloogiaettevõte TransferWise Ltd Eesti filiaal

Vastutustundlik ettevõtja 2018:

Investeerimisettevõte Avaron Asset Management AS

Pandipakendite kogumis- ja käitlemisettevõte Eesti Pandipakend OÜElektriseadmete ja -tarvikute tootja Ensto Ensek AS

Ökouuendus 2018:

Looduslike kosmeetikatoodete tootja Furcella OÜ (Berrichi Skincare)

Mobiilse merelainepõhise elektrijaama rajaja Lainergy OÜLooduslike puhastusvahendite tootja Mulieres OÜ

Lisaks seitsmele põhikategooriale antakse ettevõtluspäeval koostöös tehnikaülikooli, Tallinna ülikooli, kunstiakadeemia ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid üle ka eriauhinnad aasta parimatele rakenduslikele teadustöödele.

Rakenduslike teadustööde eriauhinna pälvivad:

Parim teadustöö tehnikaülikoolis: tark töörõivas Ragnarok Workwear 2.0, teadustöö juht professor Ivo Fridolin

Parim teadustöö Tallinna ülikoolis: haridustehnoloogilise kontseptsiooni loomine idufirmale Hoopy, teadustöö autor Kristi Vinter-NemvaltsParim teadustöö kunstiakadeemias: autonoomne laadimisabiline VÄLK, teadustöö autorid Arnav Khan, Arno Peever ja Sofia Vega AnzaParim teadustöö rakenduskõrgkoolides: jäätmekäitluse juhendmaterjal tervishoiuasutustele, teadustöö autor Grethe-Johanna Ploompuu (tehnikakõrgkool)

Ettevõtluskonkurss on osa igasügisesest Tallinna ettevõtluspäevast, mis toimub tänavu 2. oktoobril. Ettevõtluspäeva eesmärk on väärtustada ja tunnustada ettevõtlust, julgustada häid ja hulljulgeid mõtteid realiseerima ning pakkuda lisaks uutele teadmistele võimalust kontaktvõrgustiku laiendamiseks. Ettevõtluspäeval osalemine on tasuta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052