Autor: Indrek Kald • 26. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SMITi töötajail 2019. aastal ees palgatõus

SMITi juht Ragner Paevere.
Foto: SMIT
Täna valitsuse poolt arutatavas järgmise aasta riigieelarves eraldatakse siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) töötajate palgafondi 1,9 miljonit eurot lisaraha, et tõsta palku viiendiku võrra.

Keskmiselt tõusevad SMITi töötajate palgad 20 protsenti, mis võimaldab siseministeeriumi teatel maksta infotehnoloogia valdkonnas konkurentsivõimelist tasu. Politsei- ja piirivalveameti töötajate palgatõusuks on ette nähtud 12,9 miljonit ja päästeameti palgafondi kasvuks 7,9 miljonit eurot. 

Siseminister Andres Anvelt rõhutas, et siseturvalisuses on kõige olulisemad selle tagajad. "Eesti julgeoleku nurgakivi on inimene ja mul on hea meel, et jõudsime valitsuses palgatõusus kokkuleppele. Kindlasti on siseturvalisuse töötajate palgatõus minu jaoks prioriteet ka järgmise aasta riigieelarve strateegia ettevalmistamisel," lisas ta.

Valitsus arutab täna 2019. aasta riigieelarve seaduse eelnõud. Selle kulude ja investeeringute maht on 11 miljardit eurot. Eelarve on struktuurses tasakaalus ja nominaalselt väikeses ülejäägis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755