Autor: Indrek Kald • 26. september 2018

SMITi töötajail 2019. aastal ees palgatõus

SMITi juht Ragner Paevere.
Autor: SMIT

Täna valitsuse poolt arutatavas järgmise aasta riigieelarves eraldatakse siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) töötajate palgafondi 1,9 miljonit eurot lisaraha, et tõsta palku viiendiku võrra.

Keskmiselt tõusevad SMITi töötajate palgad 20 protsenti, mis võimaldab siseministeeriumi teatel maksta infotehnoloogia valdkonnas konkurentsivõimelist tasu. Politsei- ja piirivalveameti töötajate palgatõusuks on ette nähtud 12,9 miljonit ja päästeameti palgafondi kasvuks 7,9 miljonit eurot. 

Siseminister Andres Anvelt rõhutas, et siseturvalisuses on kõige olulisemad selle tagajad. "Eesti julgeoleku nurgakivi on inimene ja mul on hea meel, et jõudsime valitsuses palgatõusus kokkuleppele. Kindlasti on siseturvalisuse töötajate palgatõus minu jaoks prioriteet ka järgmise aasta riigieelarve strateegia ettevalmistamisel," lisas ta.

Valitsus arutab täna 2019. aasta riigieelarve seaduse eelnõud. Selle kulude ja investeeringute maht on 11 miljardit eurot. Eelarve on struktuurses tasakaalus ja nominaalselt väikeses ülejäägis.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112