Autor: Indrek Kald • 27. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvarafirma SAP loob eetilist tehisintellekti

SAP AG juhid Hasso Plattner ja Bill McDermott.
Foto: SAP
Saksamaalt pärit suur majandustarkvara tootja SAP moodustas esimese Euroopa firmana oma tippjuhtidest ja ülikoolide professoritest nõuandekoja, et arendada eetilist ja inimkonda teenivat tehisintellekti.

"Tahame luua tarkvara, mis aitab luua arukaid ettevõtteid ja muudab inimeste elu ka tegelikult paremaks. Sellised põhimõtted loovad aluse, mis teeb tehisintellektist inimest talendikamaks muutva tehnoloogia," ütles SAPi finantsdirektor ja juhatuse liige Luka Mucic.

SAP asepresident ja innovatsiooni evangelist Timo Elliott esineb 19.10 toimuval IKT Aastakonverentsil "Digipööre" ettekandega "IT-juhi roll organisatsioonis". Registreeru SIIN.

Timo on rahvusvahelise tarkvarafirma SAP innovatsiooni eestvedaja, keda ärgitab tagant suur huvi tehnoloogia lõputute võimaluste vastu. 25 aasta jooksul on Timo esinenud rohkem kui poolesajal konverentsil. Elliotti artiklid on muuhulgas ilmunud sellistes mainekates väljaannetes nagu Harvard Business Review, The Guardian ja Forbes.

 

SAP tehisintellekti eetikapõhimõtete kohaselt on olulisim, et lahendused oleks turvalised ja usaldusväärsed.

"Tehisintellekt pakub tohutuid võimalusi, kuid tekitab ühiskonnale ja kogu inimkonnale ka enneolematuid ja sageli ettearvamatuid eetikaprobleeme," ütles eetikakomisjoni liige, Stanfordi ülikooli avaliku poliitika ja õiguse lektor Susan Liautaud.

"Tehisintellektialaste eetikaküsimuste nõuandekoda annab meile võimaluse luua eetiline tehisintellekt, mis teenib inimkonda ja on ühiskonnale kasuks," lisas ta.

Pea 90 000 töötajaga SAP mullune käive oli 23,5 miljardit eurot ning kasum neli miljardit. Ettevõtte regionaalsed kontorid asuvad 180 riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052