Autor: Indrek Kald • 16. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva esitas roboti Aasta Raamatupidajaks

Omniva ettekujutus nende raamatupidajaid aitavast tarkvarast nimega Kati.
Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht
Logistikafirma Omniva nomineeris Aasta Raamatupidajaks oma arvekeskuse roboti nimega Kati, kes on raamatupidajaile abiliseks olnud rohkem kui kümme aastat.

Omniva kulude arvestamise grupi juhi Marika Metsaääre sõnul ei kujuta ta täna enam raamatupidaja tööd ilma Katita ette. "Tänu sellele, et kõik pdf- ja paberarved lähevad otse Katile, saavad teised raamatupidajad täita tähelepanuväärsemaid ülesandeid pdf-arvete ümber trükkimise asemel," ütles ta.

Omniva infoäri valdkonna juhi Sander Aasna sõnul on raamatupidajate tööaeg liiga hinnaline, et seda kulutada andmete sisestamisele. "E-arve puhul teeb arvekeskus andmesisestamise töö raamatupidaja eest ära. See teeb Katist raamatupidaja parima sõbra," ütles ta.

Aasna sõnul uurisid nad möödunud aastal Pärnus raamatupidajate konverentsil, mis raamatupidajaile nende töö juures meeldib ja mis mitte. "Selgus, et 86% vastajatest eelistaks arvete sisestamise asemel teha sisukamat tööd. Sellest võib järeldada, et panus raamatupidajate töö sisukamaks muutmisel on tähelepanuväärne," selgitas ta.

Omniva arvekeskuse süsteemi Kati missioon raamatupidajana on vabastada inimesed rutiinsest tööst, mida suudavad edukalt teha masinad. Nii saavad inimestest raamatupidajad luua ettevõttele suuremat väärtust. Kati suudab tunni aja jooksul teha ligi tuhat pdf- ja paberarvet e-arveks. Arved säilitatakse digiarhiivis, mis on füüsilise arhiiviga võrreldes palju kiirem ja mugavam lahendus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755