Autor: Indrek Kald • 18. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uues Chrome´is ID-kaardi kasutus häiritud

Google´i brauseri Chrome uues variandis pole võimalik ID-kaarti kasutada.
Foto: google.com/chrome/
Arvuti operatsioonisüsteemiga Windows 7 ei saa ID-kaarti kasutada veebilehitseja Google Chrome´i äsja avaldatud uues versioonis (70).

Google avalikustas 16. oktoobril Chrome´i uue versiooni, milles pole võimalik ID-kaarti elektrooniliselt kasutada tavalise kaardilugejaga. ID-kaarti saab seal kasutada vaid PinPad kaardilugejaga.

Riigi Infosüsteemi Amet on probleemist teadlik ning spetsialistid suhtlevad võimaliku lahenduse leidmiseks Google´i ja Microsofti esindajatega.

Veebilehitsejas autentimiseks ja allkirjastamiseks saab kasutada veebilehitsejaid Internet Explorer ja Firefox ning ka Mobiil-ID teenust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755