Autor: Pille Ivask • 29. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM teatas oma ajaloo suurimast tehingust

Foto: Scanpix
Tehnoloogiafirma IBM teatas eile, et ostab 33 miljardi dollari eest tarkvarafirma Red Hat, vahendavad Business Insider ning Bloomberg.

IBMi jaoks on tegu ülekaalukalt suurima tehinguga ettevõtte 107aastases ajaloos.

„Red Hati ostmine muudab kõike. See muudab pilveturul kõike,“ õhkus IMBi juhist Ginni Romettyst enesekindlust.

IBMi seisukohast võetuna võib olla tegu hea diiliga. Seni on ettevõttel olnud suuri probleeme pilvemaailmas konkurentidele Amazonile ja Microsoftile järele jõudmisega.

Samuti võiks tehing anda hoogu juurde ettevõtte juhile Romettyle endale, sest alates 2012. aastast, mil naine on firma eesotsas olnud, on IBMi käive vähenenud. Tõsi, samal ajal on Rometty püüdnud IBMi moodsamaks teha, et firma suudaks konkureerida nooremate tehnoloogiafirmadega. Nii on ta süstinud IBMi ärisse tubli annuse moodsamaid valdkondi: pilveäri, tehisintellekti ning turvatarkvara. Tõsi, suuremat edu ta enne Red Hati tehingut sellega saavutanud pole.

Red Hati tehing võiks indu anda ka investoritele, kes näivad olevat päris rahulolematud. Tänavu on IBMi aktsia kukkunud pea viiendiku. IBMist on loobunud ka investeerimisguru Warren Buffett, kellele kuuluv Berkshire Hathaway müüs ära 94% talle kuulunud IBMi aktsiatest. Samas otsustas Buffett suurendada osalust Apple’is.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755