Autor: Indrek Kald • 7. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa Automaatika omandas osa Ektacost

Saksa Automaatika juht Ats Alupere ja Ektaco juht Kaido Jelle.
Foto: Saksa Automaatika
Tööstusautomaatika lahenduste ja hooldusteenuse pakkuja Saksa Automaatika ostis novembri alguses Ektaco automaatika äriüksuse, et mitmekesistada oma tööstuslahenduste ja teenuste osa.

Saksa Automaatika juhatuse liikme Ats Alupere sõnul on ettevõte jõudsalt panustanud kasvu ja uute moodsate digitaliseerimisteenuste arendamisse, et olla innustav ja väljakutseid pakkuv tööandja.

"Saksa Automaatika võtab Ektaco automaatika ärisuuna tervikune üle koos kehtivate lepingute ning töötajatega, et tagada tõrgete ja katkestusteta mõlema ettevõtte poolt pakutud teenuste osutamist," märkis ta.

Ektaco juhatuse liikme Kaido Jelle sõnul müüvad nad nad ühe neljast äriüksusest, et keskenduda oma põhitegevustele, milleks on kassa- ja läbipääsusüsteemide arendamine, müük ning hooldus. "Usume, et fokusseeritus aitab ettevõttel senisest jõudsamalt kasvada," ütles ta.

Inseneribüroo Saksa Automaatika tegutseb 2009. aastast, pakkudes automaatikalahendusi ja hooldust tööstusele ning energeetika- ja infrastruktuuriettevõtetele. Saksa Automaatika peamine tarne- ja tehnoloogiapartner on Saksa kontsern Siemens. Ettevõtte töötajaskond omab 25aastast kogemust Siemensi tehnoloogia ja automaatikaga. Saksa Automaatika juht Ats Alupere oli varem ka Siemensi juht Eestis.

Ektaco on tugev eriti energeetikasektoris – ettevõte on teinud hulgaliselt juhtimisautomaatikaprojekte näiteks Eesti Energia Narva elektrijaamadele, õlitööstusele ning kaevandustele, samuti soojusettevõtetele.

"Mõlemad osapooled usuvad, et Ektaco automaatika üksuse müük Saksa Automaatikale aitab mõlemal firmale paremini keskenduda oma põhitegevusele," seisab Ats Alupere ja Kaido Jelle ühisavalduses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755