Autor: Indrek Kald • 24. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idu jõudis Visa konkursil finaali

Üleilmne innovatsiooniprogramm Visa Everywhere Initiative sai alguse USAs 2015. aastal. Selles on osalenud pea 4000 idufirmat.
Foto: pixabay.com
Maksekeskkonna Visa idufirmadele suunatud arenguprogrammi regionaalsesse finaali pääses ka üks Eesti iduettevõte. Võitja selgub detsembri alguses Helsingi festivalil Slush.

Üleilmne innovatsiooniprogramm Visa Everywhere Initiative laseb iduettevõtetel lahendada homse päeva väljakutseid maksete ja kaubanduse alal ning pakkuda Visa suurele partnerivõrgustikule visionaarseid lahendusi.

Põhjalat ja Baltimaid hõlmanud regionaalne programm sai 164 avaldust 154-lt idufirmalt. Neli neist ja sealhulgas Paytailor Eestist, valiti Soomes tehnoloogiaüritusel Slush toimuvasse finaali.

Tänavu soovis Visa regioonis tegutsevailt idufirmadelt lahendusi kolmes kategoorias:

Nähtamatud maksed ja IoT. Finalist on Soome idufirma Connax, mis loodi 2015. aastal. Connax arendab tarkvara, mille eesmärgiks on turvalise IoT-ühenduvuse loomine.

E-kaubanduse võimaldamine ja võimendamine. Finalist on Norra tehnoloogiaettevõte Auka, mis loodi 2009. aastal. See võimaldab jaepankadel pakkuda eraisikutest ja kauplejatest klientidele mobiilmaksevõimalusi.

Kaasamine sularahavabas ühiskonnas. Finalistid on 2014. aastal loodud Taani iduettevõte Ernit, mis arendab sularahavaba panka ja aasta vanem Eesti iduettevõte Paytailor – laialdane makselahenduste pakett, mis sisaldab erinevaid maksevõimalusi kauplejaile QR-koodi või NFC abil.

Finaalid leiavad aset Helsingi Slushil 4. detsembril. Žüriisse kuuluvad MobilePay Finland CEO Anniina Heinonen, Visa esindajateks äriarenduse juht Põhjamaades ja Baltikumis Majda Nogo, riski- ja iduettevõtluse kaasatuse juht Anthony Craufurd ja SVP Global Innovation’i esindaja Mark Jamison.

Võitja saab 50 000 euro suuruse rahalise auhinna ning võimaluse teha koostööd suurkorporatsiooniga Visa. Üleilmne innovatsiooniprogramm Visa Everywhere Initiative sai alguse USAs 2015. aastal. Selles on osalenud pea 4000 idufirmat, kellest finaalidesse on jõudnud 215 ja võidupreemia saanud 65.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755