Autor: Indrek Kald • 30. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

200 KoodiTundi otsivad vabatahtlikke

KoodiTund toimub 3.-7. detsembril üle Eesti.
Foto: tagasikooli.ee/kooditund18/
Rahvusvaheline IT-hariduse nädal KoodiTund kutsub kõiki IT-huvilisi juhendama detsembri esimesel nädalal külalistunde koolides ja asutustes üle Eesti. Juhendajat ootavad üle 200 tunni üle Eesti.

Tunnid leiavad aset 3.-7. detsembrini ja nende juhendamiseks pole vaja IT-alaseid süvateadmisi.

Vabatahtikud on oodatud juhendama KoodiTunde nii koolides, lasteaedades, noortekeskustesse kui teistesse asutustes üle Eesti. Sobiva kooli tunni läbiviimise jaoks leiab Tagasi Kooli veebilehelt.

Juhendamisel saab toetuda spetsiaalselt ettevalmistatud tunnikavale, mis on kättesaadav NutiLabori veebilehelt nii eesti kui vene keeles. Sellega saavad korraldajate sõnul hakkama ka need, kel varasem kokkupuude programmeerimisega puudub.

Vabatahtlikuks juhendajaks on võimalik registreeruda kuni kolm päeva enne konkreetse külalistunni toimumist.

KoodiTunni tegevusi veab Vaata Maailma sihtasutus. Hour of Code on rahvusvaheline IT-hariduse nädal, mis julgustab inimesi üle kogu maailma koodi kirjutamist proovima

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755