Autor: Indrek Kald • 10. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu idufirma kullerteenus jõuab Tallinna

Ziticity avab teenuse Tallinnas tänavu detsembris.
Foto: ziticity.com
Detsembris käivitab Leedu iduettevõte Ziticity Tallinnas teenuse, millega saab saadetised linna piires kohale toimetada vähem kui tunni jooksul: nende logistikaplatvorm ühendab kullerit vajava ettevõtte ning vaba kulleri.

Ziticity tarkvararakendus on crowdsourcing-põhimõttel töötav logistikaplatvorm, mis ühendab tarneteenust vajavad ettevõtted ja tavalised inimesed, kellel on aega ja soovi vabal ajal pakkide transportimisega lisaraha teenida.

Idufirma kaasasutaja Laimonas Noreika sõnul sobib nende paindlik ja lihtsalt kasutatav valmislahendus igas suuruses ettevõtetele. Tehnoloogia töötab kõigis levinud e-kaubanduse platvormides ning rakendusliidest on oma äritarkvaraga kerge ühildada, märkis ta. Ettevõtted saavad paigaldada Ziticity liidestuse e-poe kassasse, kus see tarnevõimalus kuvatakse klientidele ostukorvi vormistamisel, kirjeldas Noreika.

Leedus on Ziticity rakendus tema sõnul edukalt käivitunud. "Meie tegevusmaht kasvab iga kuuga 50%. Tarnime kõike alates lilledest kuni tarbeelektroonikani ühe tunni jooksul. Täpsemalt öeldes on Ziticityga keskmine tarneaeg 44 minutit," selgitas Laimonas Noreika.

Ziticity ise teenib raha iga tarne pealt, sõltuvalt kliendi valitud paketist 4-6 eurot. Ettevõtte teenust kasutavad nii toidukaupade jaemüüjad, e-poed, toitlustusettevõtted kui ka kullerfirmad.

"Isegi traditsioonilised kullerteenuseid pakkuvad ettevõtted küsivad meilt nõu, kuidas tõhusamalt korraldada oma linnasisest logistikategevust," tõdes Noreika.

Ziticity on mulu Leedus asutatud iduettevõte, mille tegevust toetavad ingelinvestorid Uberist ja Instacartist ning Eesti ärikiirendi Startup Wise Guys.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755