Autor: Indrek Kald • 11. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Guardtime´i asub juhtima Ain Aaviksoo

Endine sotsiaalministeeriumi IT-asekantsler Ain Aaviksoo liitus oktoobris Guardtime´iga.
Foto: Guardtime
Kunagine sotsiaalministeeriumi asekantsler ja viimased kaks kuud rahvusvahelises küberturvalisuse ettevõttes Guardtime mediitsiinivaldkonda juhtinud Ain Aaviksoo asub asub kogu ettevõtte Eesti haru etteotsa.

Guardtime Eesti tegevjuhina hakkab Aaviksoo vastutama ettevõtte Eesti meeskonna juhtimise ning edasiste arenguvõimaluste eest.

"Minu jaoks on suur au asuda uude strateegilisesse ametisse - seda nii Eesti kui ka rahvusvahelise maastiku küberturvalisuse mõttes, arvestades Guardtime Eesti meeskonna koostööd erinevate globaalsete partneritega," kinnitas ta.

Guardtime pakub enda arendatud plokiahela-tehnoloogial põhinevaid lahendusi lisaks erinevate riikide erafirmadele ka Eesti, Hiina, Hollandi ja Tai riigisektorile.

Guardtime Eesti senine tegevjuht Martin Ruubel keskendub kontserni tegevustele, kuid jääb toetama Eesti peakontorit. Tema sõnul on Guardtime´i äri laienemine uutesse sektoritesse nõudnud ettevõttelt rohket tähelepanu ning ümberkorraldusi kontserni struktuuris.

"Seda enam on äärmiselt oluline, et meie Eesti meeskond ja siin loodavad küberturvalisuse lahendused jätkuvalt edasi areneksid ning et meie suured rahvusvaheliste koostööpartneritega projektid saaksid piisavalt tähelepanu," selgitas Ruubel pressiteates, miks võtab Aaviksoo üle kogu Eestis tegutseva meeskonna juhtimise.

Guardtime Eesti tegevuste juht (COO) Karin Kivimäe lisas, et firma siinne töötajaskond on viimastel aastatel kasvanud rohkem kui 60% aastas ning kasv kiireneb. "Aini liitumine meie meeskonnaga annab meile kindluse, et suudame käia kaasas oma kasvuvajadustega ning samas säilitada Guardtime´i eripära eelistatud ettevõttena Eesti parimate IT- ja krüptograafiaspetsialistide hulgas," rääkis Kivimäe.

Ain Aaviksoo on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ja Harvardi ülikooli ning töötanud nii maailmapangas, poliitikauuringute keskuses Praxis, Webmedias (tänane Nortal) kui ka sotsiaalministeeriumis e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantslerina.

Aaviksoo liitus Guardtime´i meeskonnaga käesoleva aasta oktoobris ning vastutab edaspidi lisaks Eesti meeskonna juhtimisele jätkuvalt ka meditsiinivaldkonna eest.

Eestis asutatud Guardtime on plokiahela tehnoloogial põhinevate küberturvalisuse lahenduste looja, aidates koheselt tuvastada digitaalsetes andmetes ja tarkades seadmetes tehtud muudatusi.

Guardtime KSI blockchain on olemuselt matemaatiliselt tagatud küberturvalisuse lahendus digitaalsete andmete ja seadmete kasutuse ning väärkasutuse tuvastamiseks. Tänu oma ülesehitusele võimaldab see säilitada digiandmete muudatuse ajalugu, tuvastada koheselt, kes ja millal on digiandmeid muutnud, ning kasutada neid võimalusi korraga suure hulga andmete puhul kiiresti ja korraga.

Seda ehnoloogiat on integreeritud paljudesse Eestis kasutatavatesse e-teenustesse, nagu Riigi Teataja, kinnistusraamat, äriregister jms. Samuti teeb Guardtime koostööd nimekate rahvusvaheliste institutsioonidega nagu maailma suurim kaitsetööstusettevõte Lockheed Martin, USA sõjavägi, tehnoloogiaettevõte Ericsson jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755