Autor: Indrek Kald • 28. detsember 2018

Helmes jõudis teisele poole maakera

Helmese partner Laur Mägi
Foto: Helmes
Helmes avas Vaikse ookeani riike ühendava organisatsiooni tarkvararakenduse, mis lihtsustab kogu piirkonna jaoks oluliste otsuste tegemist alates majandusest ja rahvastikust kuni kliimamuutusteni.

Helmese partneri Laur Mägi sõnul aitas ettevõte Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioonil (OECD) arendada tarkvara, mis kogub ja levitab riikide statistilisi andmeid. "Seda tarkvaraplatvormi kasutavad praegu 12 riigi statistikaametid, sealhulgas ka Eesti, kõigi oluliste statistiliste näitajate kajastamiseks," rääkis ta.

"Juurutasime OECD-le arendatud tarkvaraplatvormi nüüd ka Vaikse ookeani ühendusele ning sellest saab tulevikus piirkonna ühtne statistikakeskus," lisas Mägi.

Laur Mägi sõnul koondab tarkvara andmed piirkonna rahvastiku, kliima, majanduse ja suuresti kõike riike puudutava kohta. "Need andmed annavad piirkonna käekäigust objektiivse pildi ja võimaldavad riike paremini juhtida," kinnitas Helmese partner.

"Tegemist oli antud tarkvaraplatvormi esmakordse juurutamisega pilvelahendusena, mistõttu oli juurutamine keeruline ja suur õppimisprojekt ka Helmesele," sõnas Mägi.

1947. aastal asutatud Pacific Community on 26 Vaikse ookeani riiki ühendav organisatsioon, mis tegeleb piirkonna majanduse, kliimamuutuste, inimõiguste ja hariduse edendamisega.

Helmeses töötab eri riikides kokku 570 inimest. Helmese suuremad kliendid on rahvusvahelised organisatsioonid ja ettevõtted nagu OECD, Kühne+Nagel, DNB, SEB ja Telia. Jaan Pillesaare suuromanduses ettevõtte mullune käive oli 26,1 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052