Autor: Indrek Kald • 24. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu tegi kiire interneti kättesaadavamaks

Liriba võrgu ehitamiseks ei tule enam taotleda ehitusluba.
Foto: Veiko Tõkman
Riigikogu võttis eilsel täiskogu istungil vastu ehitusseadustiku muudatused, mille üks eesmärk on lihtsustada kiire interneti kättesaadavust.

21 eri erakondadesse kuuluva riigikogu liikme algatatud ehitusseadustiku muutmise seadusega ei tule lairiba võrgu ehitamiseks enam taotleda ehitusluba, vaid piisab ehitusteatise esitamisest kohalikule omavalitsusele.

See on riigilõivuvaba ja ehitusteatise menetluseks ettenähtud aeg on loamenetlusega võrreldes ka kolm korda lühem.

Seaduse ühe algataja, lairiba toetusrühma liikme Tanel Talve sõnul on tegu järjekordse sammuga viimase miili projekti elluviimise teel. "Meie pakutud lahendus muudab valguskaabli paigaldamine kiiremaks, lihtsamaks ja odavamaks. Samuti väheneb tarbetu bürokraatia, mis on seotud tuhandete ehituslubade ja teatistega," ütles ta. Hinnanguliselt võimaldab see seadus kokku hoida 4,8 miljonit eurot.

Seaduse poolt hääletas 73 riigikogu liiget.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755