Autor: Indrek Kald • 1. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased ostsid mobiile 124 miljoni eest

Eestis osteti mullu üle 392 000 uue mobiiltelefoni pea 124 miljoni euro eest. Selleks aastaks nii suurt müügimahtu aga ei ennustata.
Apple iPhone´id on Eestis kõige müüdumate telefonide seas.
Foto: Raul Mee

Uuringufirma BRC Market Experts koostatud statistika järgi maksis keskmine Eestis mullu ostetud mobiiltelefon 315 eurot, mis on kümme protsenti rohkem kui aasta varem.

BRC Market Experts Eesti juhi Keiu Ruus-Lepa kinnitusel on 70 protsenti 5-75-aastastest eestlastest viimase kahe aasta jooksul endale uue telefoni soetanud. "Telefoni keskmine elutsükkel on ise kaks aastat," märkis ta.

"Kui seadmete kasvavat kvaliteeti ja eluiga arvestada, siis tõenäoliselt tuleb müügimaht selle aasta esimeses pooles eelnevast tagasihoidlikum. Inimesed on oma mahu lihtsalt täis ostnud," prognoosis Ruus-Lepp.

Tele2 müügidirektori Aare Uusjärve sõnul kulutati eelmisel aastal mobiiltelefonidele iga eestlase kohta pea sada eurot, mis on rohkem kui kunagi varem. "Majanduskasv on mobiilimüügis selgelt tunda, ka inimeste kindlustunne on võrdlemisi kõrge ning ostetud telefonid lähevad järjest kallimaks ja peenemaks," kommenteeris ta.

Uusjärve sõnul kasvas läbi aasta suurte, enam kui 5,5tollise ekraaniga seadmete osakaal, mis moodustasid ettevõtte telefonimüügist viimases kvartalis juba pea 90 protsenti. "Müügistatistika põhjal domineerisid eelmist aastat selgelt kolm suurt tegijat – Samsung, Huawei ja Apple, mis näiteks detsembris andsid kolme peale kokku 86 protsenti müüdud nutitelefonidest," ütles Uusjärv. Nuputelefonide müügis hoidis stabiilselt esikohta Nokia.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474