Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia ühendus jõuab 40 000 koduni

Kui mullu sai Telia kiire internetiühenduse 50 000 kodu, siis tänavu jõuab netiühendus enam kui 40 000 koduni, selgub firma püsivõrgu uuendamise programmist.
Majapidamiste arv maakonniti, mis said 2018. aastal kiire Telia koduinterneti.
Foto: Telia

Telia kaasajastas eelmisel aastal oma interneti püsivõrku kõigis maakondades. Telia Eesti tehnoloogiadirektori Kalle Arula sõnul ehitas ja uuendas ettevõte eelmisel aastal oma püsivõrke enam kui 200 piirkonnas, mis hõlmab nii linnu, aleveid kui külasid.

"Suurimad tööde mahud leidsid aset Tallinnas, Harju-, Pärnu- ja Tartumaal, kus arendusobjekte viidi ellu kümnetes eri piirkondades ning kus tuhandete klientideni jõudis vähemalt 100 Mbit/s internetiühendus. Piirkondadena saab siin välja tuua Pirita ja Nõmme linnaosad Tallinnas, Viimsi ja Rae vallad Harjumaal, Ihaste linnaosa Tartus," rääkis ta.

Sel aastal on Telial plaanis internetivõrgu uuendamist jätkata sarnases tempos ning kavas on ehitada uut ja kaasajastada olemasolevat võrku enam kui 41 000 majapidamise jaoks. Tänavused mahukaimad arendused toimuvad Tallinnas, Harjumaal, Tartu linnas ja maakonnas, Pärnus, Paides ja Viljandis.

Lisaks teeb Telia koostööd nii Elektrilevi kui ka teiste juurdepääsu taristut rajavate ettevõtetega. "Soovime, et kõik Eesti majapidamised saaksid lähiaastatel nende tänaseid ja homseid vajadusi rahuldava internetiühenduse," lisas Kalle Arula.

Kokku investeerib Telia vahemikus 2017-20 enam kui 50 miljonit eurot nii olemasolevate internetiühenduste moderniseerimiseks kui uute ühenduste rajamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755