Autor: ITuudised.ee • 25. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Datafox sai ISO 9001:2015 sertifikaadi

Täielikult kodumaisel kapitalil põhinev IT-firma Datafox sai ISO 9001:2015 kvaliteedijuhtimise sertifikaadi, suveks loodab ettevõte saada ka infoturbe juhtimise rahvusvahelise sertifikaadi ISO 27001:2013.
Foto: Datafox

Rahvusvahelise sertifitseerimisagentuuri Bureau Veritase väljaantud sertifikaat tõendab, et Datafoxi juhtimissüsteem IT-teenuste pakkumisel on kooskõlas ISO 9001:2015 standardi nõuetega.

Datafoxi teenuste valdkonna juhi Kristjan Oki kinnitusel võttis ettevõte sertifikaadi taotlemise ette selleks, et tagada oma teenustele maksimaalne kvaliteet. “Protsessi käigus määrasime ainsaks kvaliteedimõõdikuks Datafoxis kliendirahulolu ja kirjeldasime selle mõõtmise põhimõtted,” selgitas Ok. “Loomulikult võib mõõta ka midagi muud, kuid kui kliendid pole meiega rahul, siis ei anna see midagi. Teenindusettevõttena on meil üheselt selge, et kui langeb klientide rahulolu, siis langeb ka teenuste kvaliteet.”

Viimane tagasiside uuring näitas, et 93% klientidest on Datafoxi teenustega rahul või väga rahul. Eesmärk on jõuda kliendirahulolu lõikes aasta pärast ülimalt kõrge 95% tasemeni.

Datafoxi teenuste valdkonna juhi sõnul kaardistati ISO sertifikaadi taotlemisel detailselt olemasolev töökorraldus ning protsessid. “Kuna tuli välja ka kitsaskohti, panime paika arendusprogrammi nende lahendamiseks,” rääkis ta. “Arendused tuleb meil kindlasti aasta jooksul ellu viia, sest vastasel juhul kaotame oma sertifikaadi.”

ISO 9001:2015 nõuete järgimine on tänapäeval tiheda konkurentsiga IT-turul tegutsemise eeltingimuseks, kuna paljud kliendid eelistavad teenusepakkujatena sertifikaati omavaid ettevõtteid. “Kui kliendil endal toimib kvaliteedijuhtimise süsteem, siis on tal lihtsam osta teenuseid ettevõtetelt, kelle kohta on sertifikaadiga antud sõltumatu hinnang, et tegutsetakse turu parima praktika järgi,” lausus Kristjan Ok. “Siiski on Eestis vaid paarkümmend IT-ettevõtet, kel ISO 9001:2015 on olemas. Täna ei ole aga see sertifikaat enam piisav, kuna IT-turvalisus muutub üha tähtsamaks. Seepärast taotleme ka infoturbe juhtimise rahvusvahelist sertifikaati ISO 27001:2013, mille loodame saada suveks.”

ISO9001:2015 on Rahvusvahelise Standardiseerimisorganisatsiooni kõige uuem kvaliteedijuhtimise standard. ISO 9001:2015 sertifikaadi olemasolu näitab, et ettevõte pakub kliendi vajadustele vastavaid teenuseid, mis on kooskõlas seadusandluse ja majanduskeskkonnaga.

Kuuendat aastat tegutsev Datafox on täielikult kodumaisel kapitalil põhinev IT-ettevõte. Datafox pakub üle Eesti IT-taristu tugi- ja haldusteenuseid, andme- ja serverikeskuse lahendusi, tarkvara, infosüsteeme ja kommunikatsioonilahendusi pilveteenusena ning võrgu- ning IT-turvalisuse teenuseid. Igapäevaselt on ettevõtte hallata ligi 1500 tööjaama, 250 serverit ja andmehoidlat ning kümneid IP-põhiseid kommunikatsioonilahendusi, turvalahendusi, klienditeeninduse süsteeme ja pilveteenuseid. Mullu 3,7 miljonit eurot käivet teeninud ettevõte annab tööd 17 inimesele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474