Autor: Indrek Kald • 7. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa arendustööd võivad tuua sidehäireid

Märtsis ja aprillis teostab Elisa neljas maakonnas võrgutöid, mille käigus võib 12. aprillini kohati esineda mobiilsideteenustes häireid.
Kokku tõstab Elisa mobiilside kvaliteeti 96 tugijaamas.
Foto: Elisa

Märtsis ja aprilli alguses teeb Elisa võrgu arendustöid Järvamaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal. Kokku tõstetakse mobiilside kvaliteeti 96 tugijaamas. Osadele tugijaamadele lisatakse täiendavaid 4G sageduskihte ning moderniseeritakse kõiki tugijaamasid. 4G teine sageduskiht lisandub 39 tugijaamale ja 12 tugijaamale lisatakse ka kolmas sageduskiht.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul tõstab 4G teise sageduskihi lisamine Järvamaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal klientide internetikiirust 2-3 korda. "Piirkondadesse, kus on mobiilse interneti võrgukoormus tavapärasest suurem, lisame ka kolmanda sageduskihi. Andmeside reaalsed keskmised kiirused jäävad seejuures 200-275 megabitini sekundis ning kolmanda kihiga piirkondades kuni 375 megabitini sekundis," sõnas ta.

Kokkuvõttes parendavad arendustööd nii sise- kui välilevi kõne- ja mobiilseinternetiteenuse kasutamiseks ning oluliselt paraneb üldine kliendikogemus nimetatud piirkondades, teatas Elisa.

Arendustööde käigus võib kuni 12. aprillini kohati esineda nimetatud maakondades mobiilsideteenustes häireid. Antud projekti raames ühtegi täiesti uut tugijaama ei ehitata. Elisa 4G internet katab täna 99% Eesti territooriumist.

Tuhande töötajaga Elisa Eesti ASi siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks Eestis. Elisa pakub mobiilside, interneti püsiühenduse ja TV-teenuseid ning võrgu- ja IT infrastruktuurilahendusi. Ettevõtte mullune käive oli 169,7 miljonit eurot. Elisa Eesti on Helsingi börsil noteeritud Elisa kontserni osa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755