Autor: Indrek Kald • 7. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GoWorkaBit: sügisel vahetatakse töökohti

Pea pooled inimestest Eestis, kes kaaluvad töökoha vahetust, loodavad seda teha sügisel, näitab töövahendusportaali GoWorkaBit uuring. Kõige tõenäolisemalt vahetavad tööandjat noored.
GoWorkaBiti juhataja Kristjan Vanaselja.
Foto: Raul Mee

Üle poole Eesti töötajaist on kaalunud lähema 12 kuu jooksul töökoha vahetamist, 52% neist eelistab töökohta vahetada sügisel. "Üha teravamas tööjõukriisis on tööandjaile oluline teada, et enam kui pooled töötajaist on pakkumistele avatud ning parim aeg pakkumiseks on sügis," kommenteeris GoWorkaBiti juhataja Kristjan Vanaselja.

"Samas ei tasu loota toorele üleostmisele: iga kolmas soovib töökohta vahetada palga pärast, aga samapaljud otsivad uut tööd ka paremate karjäärivõimaluste ja suurema professionaalse väljakutse pärast," lisas ta.

Vanaselja kinnitusel on oluline teada ka töötajate ootusi enda lähituleviku tööelule. "Palk on oluline, aga ligi pooled töötajaist soovivad lähiaastail ka töötada meeldivamas kollektiivis," rõhutas ta. "Järjest rohkem inimesi soovib ka paindlikumat tööd, et rohkem enda peale mõelda ja vähem tööd teha," märkis Vanaselja.

IT talentide aastakonverets "Leia ja hoia!" toimub 26. märtsil. Tutvu programmiga ja pane end kirja SIIN!

Kõige tõenäolisemalt vahetavad töökohta 25-34aastased töötajad, kellest kaks kolmandikku on kaalunud lähima 12 kuu jooksul töökoha vahetamist. Kõige vähem otsivad uut tööd 65aastased ja vanemad töötajad, neist on seda kaalunud iga neljas töötaja.

GoWorkaBiti uuring analüüsis 2000 eestlase valmisolekut paindlikele töösuhetele üleminekuks. Selliseid töösuhteid vahendav GoWorkaBit lubab inimestel teha tööd enda valitud koormusega ja neile sobival ajal, tööandjail aga katta nii lühiajalisi kui ka püsivamaid tööjõupuudujääke.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755