Autor: ITuudised.ee • 14. märts 2019

Eestis arendatud klienditeeninduse platvorm kaasas 20 miljonit dollarit

Finantsettevõtetele mõeldud digitaalset klienditeeninduse platvormi pakkuv ettevõte Glia (varem SaleMove) andis 13. märtsil teada, et on saanud 20 miljonit dollarit lisarahastust, peamiselt riskikapitaliettevõttelt Insight Venture Partners, aga ka juba olemasolevatelt investoritelt.
Glia töötajate arv suurenes Ameerika Ühendriikides ja Eestis poole võrra. 2018. aastal alustati tiimi suurendamist Tallinnas.
Foto: Glia

Glia on kokku kaasanud juba 29 miljonit dollarit, sest enne Insight Venture Partnersit olid sellesse investeerinud juba Tola Capital, Wildcat Capital Management, Grassy Creek ja Entrepreneurs Roundtable Accelerator. Investeeringuga kaasneb see, et Insight Venture Partnersi tegevdirektorist Lonne Jaffest saab Glia nõukogu liige.

„Oleme uhked, et saame koos Gliaga muuta ettevõtete kliendisuhtlust,“ ütles Insight Venture Partnersi tegevdirektor Lonne Jaffe. „Glia uuenduslik tehnoloogia on elegantne segu ühisbrausimisest (CoBrowsing), videovestlusest, häälsuhtlusest ja masinõppel toimivast juturobotite raamistikust, mis ühildub Amazon Lexi, Google Dialogflow, IBM Watsoni ja teistega. Glia on New Yorgi tehnoloogilise ökosüsteemi üks säravamaid tähti ning meil on väga hea meel varustada Glia suurepärast meeskonda kapitaliga ja aidata neil mastaape suurendada, et kiire kasv jätkuks ka 2019. aastal ja edaspidigi.“

„Insight on kaua ja edukalt teinud koostööd maailma parimate SaaS-ettevõtetega,“ ütles Glia kaasasutaja ja tegevjuht Dan Michaeli. „Sellise tugeva ja kogenud investori lisandumisel saame Glia turgu kiirelt suurendada. Peaaegu kogu suhtlus ettevõtete ja klientide vahel sisaldab praegu ekraani, aga peamine kontakteerumisviis on endiselt vanamoodne telefonikõne. Järgmise 3–5 aasta jooksul tõusevad esile need ettevõtted, kes telefoni asemel eelistavad digikanaleid, sest nendega on klientidel suhelda kõige mugavam. Insighti edulood ettevõtete tehnoloogia valdkonnas annavad meile usu, et nad mõistavad neid suundumusi väga hästi. Suhtume nendega koostöösse väga entusiastlikult.“

Glia tootearendus sai alguse Tartus 2012. aastal, kui ettevõtte CTO Carlos Paniagua oli lõpetamas Tartu Ülikooli tarkvaratehnika eriala. Koos andekate tartlastega sai loodud toote esimene versioon. Praeguseni arendatakse toodet Tartus ja Tallinnas ning lisaks toimuvad ka toote disain ja müük koostööna Eesti ja New Yorgi vahel. Saadud rahastusega kavatseb Glia laiendada tootearendust, müüki, turundust ja kliendilahendusi uute töötajate ja taristuga, et veelgi kiiremini muuta finantsasutuste kliendisuhtlust.

Eelmise aasta lõpus töötas disaini juht Rasmus Raal kolm kuud New Yorgi peakontoris, et luua toona SaleMove’ina tuntud ettevõttele uut brändi. Uus Glia bränd avalikustati selle aasta veebruaris. „Ettevõtte algne visioon oli soodustada müüki, kuid olime sellest kaugele edasi arenenud,“ sõnas Rasmus. „SaleMove ei kirjeldanud enam hästi seda, mis väärtust me oma klientidele pakume. Me tahtsime luua brändi, mis oleks omapärane ja silmapaistev ning esindaks meie olemust ettevõttena.“ Glia (eesti keeles ’gliia’) tuleb vanakreeka sõnast „γλία“ ’liim’ ja gliiarakud on ajus levinuimad rakud, mis kaitsevad närvirakke ning varustavad neid toitainete ja hapnikuga. Lühidalt öeldes on need rakud taristu, mis teeb võimalikuks signaalide edastamise närvisüsteemis. Nii nagu aju gliiarakud, pakub ka ettevõte Glia teistele ettevõtetele taristut, mille kaudu nood saavad suhelda oma klientidega.

Glia edu ja kasv 2018. aastal:

•Aastane tulu kasv > 100%. Glia kliendibaasilt saadav aastane jooksevtulu on kolmandat aastat järjest enam kui kahekordistunud.

•Uued töötajad. Glia töötajate arv suurenes Ameerika Ühendriikides ja Eestis poole võrra. Alustati tiimi suurendamist Tallinnas.

•Auhinnad. Gliat tabas endiselt valdkonna oluliste auhindade ja tunnustuse sadu. Nende seas oli ka mitu võistluse parima tiitlit:

- Orioni korraldatud konverentsil „Ascent/FUSE“ (Miami Beach, september 2018);

- kindlustusanalüüsi ja tehisintellekti teemalisel konverentsil „Dig-In“ (New York, november 2018);

- konverentsil „Finovate Europe“ (London, veebruar 2019). See oli Glial juba viies Finovate'i parima tiitel.

•Valdkonna ettevõtete tunnustus. Turu-uuringute ettevõte Forrester tõstis Gliat esile Kate Leggetti hiljutises aruandes „How To Build A Modern Agent Desktop And Transform Customer Service Experiences“ (Kuidas koostada klienditeenindaja töölauda ja muuta klienditeeninduskogemust).

Glia loob digitaalseid suhtlusmomente, mis lihtsustavad ja muudavad finantsasutuste ja klientide vahelist suhtlust, kasutades teksti, heli, videot, ühisbrausimist ja tehisintellekti.

Fortune 500 ettevõtetel, kes pakuvad hinnatud müügi- ja kasutajatoekogemust, on vaja pakkuda klientidele valikuvõimalusi, järjepidevust ja kiirust. Glia lahendab suhtluskanali valimise probleemi, et keskenduda olulisimale – klientidele. Gliat toetavad sellised juhtivad riskikapitaliettevõtted nagu Insight Venture Partners, Tola Capital, Wildcat Capital Management, Grassy Creek ja Entrepreneurs Roundtable Accelerator. Glia peakorter asub New Yorgis, aga sel on bürood ka Tartus ja Tallinnas.

Insight Venture Partners on ülemaailmne riskikapitali- ja erakapitali investeerimisfirma, mis investeerib suure kasvupotentsiaaliga tehnoloogia- ja tarkvaraettevõtetesse, kes on oma sektoris põhjalike muutuste eestvedajad. Insight asutati 1995. aastal. Selle hallata on praegu üle 20 miljardi dollari ja see on investeerinud üle maailma enam kui 300 ettevõttesse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755