Autor: Indrek Kald • 20. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaspersky: Eestis on Lätist-Leedust enam nakatamisjuhte

Keskmine IT-vahendi kasutaja Eestis puutus mullu kokku 159 oma seadmete nakatamise katsega, mida on Lätist ja Leedust enam, teatas Vene andmeturbefirma Kaspersky Lab.
Kaspersky Labi analüütik Jornt wan der Wiel.
Foto: Aleksandr Guzhov

Ettevõtte analüütiku Jornt wan der Wieli sõnul on viimased kuud olnud äärmiselt sündmusterohked digitaalsete ohtude mõttes, millega kasutajad maailmas kokku puutuvad. Kui Läti kasutaja IT-seadet püüti mullu keskmiselt nakatada 150 korda, siis Eestis 159 ja Leedus 121 korda.

Online-ohtude arvu suurim kasv fikseeriti Eestis: võrreldes aastaga 2017 oli neid eelmisel aastal 223% rohkem (Lätis ja Leedus vastavalt 165% ja 102%).

"Lunaraha nõudvate programmide tuvastamiste arv suurenes 18% võrra aastal 2018 võrreldes eelmise aastaga ning kaevandamise programmide tuvastamiste arv kasvas 3,5 korda," kinnitas wan der Wiel.

"Ootame, et selliste rünnakute arv hakkab kasvama, sealjuures hakkab arenema ka nende keerulisus. See näitab heade lahenduste tähtsust turvalisuses ja pideva õpetamise olulisust turvalisuse valdkonnas selleks, et suurendada teadlikkust nende rünnakute tagajärgedest,“ ütles Kaspersky Labi analüütik Jornt van der Wiel.

Kaspersky loob aastast 1997 kaitselahendusi ja pakub teenuseid suurte korporatsioonide, keskmiste ja väikeettevõtjate ning kodukasutajate jaoks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755