Autor: Indrek Kald • 22. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Admiral Markets andis idufirmale 150 000 eurot

Admiral Markets AS investeeris 150 000 eurot finantssektorile digilahendusi pakkuvasse iduettevõttesse Bankish, mille üks asutaja on endine Tallinna börsi juht Andrus Alber.
ASi Bankish üks asutaja on endine Tallinna börsi juht Andrus Alber.
Foto: Raul Mee

Eesti kapitalil põhinev AS Bankish kaasas äsja lõppenud finantseerimisringis konverteeritava laenuna kokku 300 000 eurot.

Admiral Marketsi juhatuse esimehe Sergei Bogatenkovi sõnul on Bankish turul eristuv idufirma, mis oma toodetega aitab finantsettevõtetel digitaliseerida laenuportfelli haldamist ja arendamist. "Koostöö eesmärgiks on aidata Bankishil kiiremini kasvada ning laieneda uutele turgudele, et pakkuda sobivaid lahendusi väiksematele turuosalistele Eestis ja välisriikides," märkis ta.

Andrus Alberi sõnul on Bankishi laenuhaldustarkvara suunatud finantsettevõtetele, kes tahavad pakkuda oma klientidele digilahendusi, kuid kelle jaoks on täna turul pakutav liiga kallis või funktsionaalsusega, millest 90% on neile ebavajalik.

"Bankishi digilahendused aitavad finantsettevõtetel muuta efektiivsemaks hoiuste ja laenude haldust ja kliendisuhtlust, lubab liidestuda avatud panganduse pakutavate võimalustega, vastates samal ajal kasvavatele regulatsioonide nõudmistele," kommenteeris Alber.

Fintech-ettevõtte Bankish meeskonnal on varasem kogemus firmadest nagu Nasdaq, Microsoft, Tieto, Swedbank, Telia ja teised. Bankish pakub eri suurusega finantsettevõtetele lihtsalt kasutatavat ja kõrge efektiivsusega hoiuse- ja laenuhaldustarkvara koos automatiseeritud e-iseteenindusega. Bankishi tooted katavad paljusid finantsteenuseid nagu näiteks tagatisega ja tagatiseta laenud, ettevõtluslaenud, hoiused jne.

Rahvusvaheline finantsteenuste ettevõte Admiral Markets AS investeeris 2018. aasta oktoobris ka teise fintech-ettevõttesse, ühisrahastusplatvormi Fundwise.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474