Autor: Indrek Kald • 1. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstBANi eksjuht juhib EY õigusteenuste ala

Äriinglite võrgustiku EstBAN endine tegevjuht Signe Viimsalu asus juhtima EY Eesti õigusteenuste ala, toomaks valdkonda senisest rohkem digipädevustega uue põlvkonna õigusnõustajaid.
Signe Viimsalu asus juhtima EY Eesti õigusteenuste valdkonda.
Foto: Ernst & Young

Pikaaegse ettevõtlus- ning õigusvaldkonna kogemusega Signe Viimsalu sõnul nõuavad uued tehnoloogiad ja ärimudelid turul saadaolevate õigusteenuste ajakohastamist. Mitmed Eesti ülikoolid on selleks noori ka ette valmistamas, märkis ta.

"Uue majanduse ettevõtted ja kliendid, kes kasutavad oma töös näiteks tehisintellekti, eeldavad ärinõustajalt ka vastavate tehnoloogiliste arengute ja õigusteenuste tundmist. See tähendab, et traditsioonilistelt juristidelt ja advokaatidelt ootavad ettevõtjad üha rohkem ka digipädevusi nagu näiteks koodikirjutamine," rääkis Viimsalu.

Õigustehnoloogia valdkonna arendamisel soovib EY senisest enam pöörata tähelepanu suurte klientide kõrval just väikese- ja keskmise suurusega ettevõtete vajadustele. "Oleme avatud koostööks õigustehnoloogia iduettevõtetega ning teeme tööd selle nimel, et tulevikus saaks kliente aidata näiteks robotjurist," lisas Viimsalu.

Selline kombineeritud mudel õigusnõustamisest peaks ettevõtete jaoks hoidma kokku ka õigusabile tehtavaid kulutusi. EY värskest rahvusvahelisest uuringust selgub, et koguni 82% ettevõtetest soovib lähema kahe aasta jooksul vähendada õigusabile tehtavaid kulutusi ning 74% ettevõtetest plaanib või juba ostab õigusteenust sisse mõnelt teenusepakkujalt.

"See on märk sellest, et eksperdid, kellel on teadmised vaid mõnes kindlas valdkonnas, jäävad ettevõtteid päriselt aidates hätta. Juba praegu oleme jõudnud välja selleni, et kõik valdkonnad on segunenud ning sellest võidavad vaid need, kes suudavad lisaks õigusabile ka sisuliselt äri arengule kaasa aidata," selgitas Viimsalu.

Signe Viimsalu on pikka aega nõustanud era- ja avaliku sektori tippjuhte ning alates 2007. aastast ka erinevaid idufirmasid nagu GrabCAD ja VitalFields.

Ärikonsultatsiooni- ja audiitorbüroos Ernst & Young Baltic AS töötab 120 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755