Autor: Indrek Kald • 12. aprill 2019

Atea lõi lennusadamas ainulaadse IT-lahenduse

IT-teenuste ja terviklahenduste pakkuja Atea paigaldas lennusadamas allveelaevale Lembitu 40 meetrit pika ja 10 meetrit kõrge külgprojektsiooni.
Alveelaev Lembitu sai 40 meetrit pika külgprojektsiooni.
Foto: Atea

Installatsiooni abil on võimalik justkui ajas tagasi minna, et mõista, kuidas inimesed alleveelaevas oma igapäevatööd tegid. Projektorite tehnoloogia võimaldab lisada objektidele elu ja emotsiooni, teatas ettevõte. Tegemist on püsinäitusega, mis jääb lennusadama eksponaadi juurde.

Atea kasutas meremuuseumis sarnaselt Narva Aleksandri kiriku videolahendusele Epsoni projektsiooniseadmeid. Eile käis ettevõtte Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni asepresident Massimo Pizzocri lennusadamas projektiga tutvumas.

"Atea on viimase poole aasta jooksul viinud ellu kaks väga erilist ja nutikat installatsiooniprojekti – ühe muuseumis ja teise kirikus. On muljetavaldav, kuidas Eestis osatakse ajaloolisi objekte taastada ja neile kaasaegsete võimalustega väärtust lisada, osatakse austada ajalugu kasutades tulevikutehnoloogiaid," ütles Pizzocri.

Atea tegevjuhi Ruslan Štšerbjuki sõnul on sarnaste lahenduste loomisel võtmetähtsusega tugeva tehnilise kompetentsi omamine ettevõttes ja head partnersuhted maailma tipptasemel tootjatega.

"Lennusadamale oleme lisaks Lembitu installatsioonile paigaldanud ainulaadse audiogiidide süsteemi ning töö on käimas ka Paksu Margareta digiekraanide ja projektsioonilahenduste paigaldamisega," lisas Štšerbjuk.

Atea on lisaks meremuuseumile loonud digilahendused ka Eesti rahva muuseumile Tartus , ajaloo- ja filmimuuseumile ning on Narva Aleksandri kiriku videoinstallatsiooni tehniline teostaja. Atea ASA on suurim IT-teenuste ja terviklahenduste pakkuja Põhjamaades ja Baltikumis, tegutsedes Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Atea Eesti mullune käive oli 25 miljonit eurot ning ettevõttes töötab 64 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052