Autor: Indrek Kald • 17. aprill 2019

Pank lõi arendajaile oma portaali

Luminor lõi arendajatele oma portaali, et aidata ettevõtjatel leida parim viis, kuidas siduda oma tooted pangateenustega.
Luminori arendusportaal jagab teavet kontode, maksete ja maksekaartidega seotud rakendusliideste kohta.
Foto: Indrek Kald

Developer Portal on Luminori avatud panganduse strateegia esimene samm, mis võimaldab arendajatel, toodete omanikel, idufirmadel ja tarkvaraettevõtetel tutvuda Luminori avatud panganduse rakendusliidestega, saada pangateenustele programmeerimiskeskne juurdepääs, katsetada võimalikke kasutusviise ning töötada välja rakendusi, mis avardavad pangateenuseid või haakuvad nendega.

Luminor teeb igapäevapanganduse toodete juhi Jevgenijs Kazaninsi sõnul koostööd Balti riikide arendajatega, et töötada välja tooteid ja teenuseid, mis suudaksid rahuldada kõikide siinses piirkonnas asuvate inimeste ja ettevõtete vajadusi.

"Seepärast loodame Luminori avatud pangandusega võita laiema kogukonna tähelepanu alates sõltumatutest arendajatest kuni idufirmade ja ettevõtete IT-süsteemide integreerijateni. Ootame, et ettevõtted looksid rakendusi eri valdkondade kaubandus- ja ärisegmentide jaoks," lisas Kazanins.

Avatud pangandusel on Luminori teatel piiramatult kasutusvõimalusi. Nii näiteks saab siduda pangateenused juba olemasolevate lahendustega, nt raamatupidamis- või finantsplaneerimistarkvaraga. Samuti võib pangateenuseid avardada ja muuta need sobivaks konkreetsetele kliendisegmentidele ning luua seeläbi uusi tooteid.

Developer Portal jagab teavet kontode, maksete ja maksekaartidega seotud rakendusliideste kohta. Samas näeb Luminori avatud panganduse strateegia ette rakendusliideste ulatuse laiendamist kogu tootevalikuni, hõlmates ka igapäevapanganduse, kogumise ja laenamisega seotud tooteid.

Luminor kavandab Balti riikides mitmesuguseid üritusi, mille eesmärk on jagada teavet olemasolevate ja kavandatavate rakendusliideste kohta, suhelda arendajate kogukonnaga ja soodustada arutelu võimaliku koostöö teemal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052