Autor: Indrek Kald • 22. aprill 2019

Pärnu arvutimäng sai peaauhinna

Tallinnas toimunud videomängude konverentsil GameDev Days võitis suurima auhinna, The Game Village Showcase´i tiitli ning pärjati ka publiku lemmikuks Pärnu mänguarendusfirma Gamecan.
Pärnu mänguarendusfirma Gamecan Tallinnas Kultuurikatlas oma auhindadega.
Foto: Gamecan

Tallinnas Kultuurikatlas toimunud üritusel oli Game Village ala, mis koondas enda alla Eesti ja välismaiseid indie-mänguprojekte, mida said huvilised proovida. Gamecan näitas seal oma arenduses olevat esikmängu Overstep esimest korda avalikkusele.

Kahepäevasele konverentsile GameDev Days tulid kokku mänguarendajad Eestist ja ka mujalt maailmast.

Gamecan on peamiselt Pärnus tegutsev mängustuudio, mille tiimis on inimesi Suurbritanniast, Rumeeniast, Ukrainast, Türgist ja Brasiiliast. Gamecan sai alguse 2015. aastal, kui praeguse tegevjuhi Marten Palu eestvõttel hakati arendama tulistamismängu.

2016. aastal sai Gamecan Fundwise’i kaudu rahastuse, pärast mida hakati keskenduma mängu visuaalidele ning 30 inimesest koosnevale meeskonnale. Samal aastal proovis firma saada rahastust Kickstarteri kaudu, mis ebaõnnestus.

Pärast pikka otsimist leidis Gamecan mullu investorid, meeskonda lisati suurema kogemusega ja inimesed ning Overstep on plaanis välja tuua sellel aastal.

Overstep on kiireloomuline kolmanda isiku vaates tasuta mitmik- ja tulistamismäng, mille tegemisel on inspiratsiooni ammutatud vanakooli ekstreemspordi mängudest. Mäng pakub ka mängu-siseseid oste, mis on peamiselt välimuse-põhised, kuid kellelegi mängus eeliseid ei anna.

"Kujuta ette Tony Hawks Pro Skater’it kui kolmanda persooni tulistamismängu ilma rulata. Relssidel libistamine, seintel jooksmine - sisuliselt akrobaatiliste trikkide sidumine relvaoskusega. See on tulevikuspordiala, kus kaks viieliikmelist robotitest koosnevat tiimi lõbustavad rahvamasse massiivsetel areenidel," kirjeldas Marten Palu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052