Autor: Indrek Kald • 30. aprill 2019

Eesti droonifirma sai investoreilt 650 000 eurot

Autonoomseid kaugseiredroone arendav idufirma Hepta Airborne kaasas investoritelt 650 000 eurot ja laieneb lähikuudel välisturgudele.
Hepta Aiborne´i juht Henri Klemmer (paremal).
Foto: Hepta Airborne

Tehnopoli Startup Inkubaatoris tegutsenud Hepta Airborne kaasab raha Baltimaade ja USA investoritelt, et kiirendada tootearendust ja laieneda sel aastal Läti, Leedu ja Skandinaavia turule.

"Täna toimub 98% ulatuses Euroopa elektrivõrkude monitoorimine jalgsi või ei tehta seda üldse. Pooleteise aastaga on Hepta Airborne arendanud välja ökonoomse kaugseiredrooni ja selle abil kogutud andmeid analüüsiva tarkvaralahenduse, mis suudavad vaid paari tunniga teha ära töö, mis tavajuhul oleks võtnud aega terve aasta," sõnas Hepta Aiborne´i juht Henri Klemmer.

Lõpptarbija tähendab see tema sõnul madalamat hinda ja vähem elektrikatkestusi. "Teisisõnu on nii potentsiaalne turg kui ka klientide huvi suur," kinnitas Klemmer.

"Eestis teeme juba täna koostööd Eleringi, Imatra ja Elektrileviga ning oleme sisenenud ka Soome turule. 650 000 euro suurune investeering võimaldab meil oluliselt kiirendada tarkvaraarendust, et süsteem suudaks tulevikus ise elektriliinide defekte tuvastada ning nendest märku anda. Samuti peame läbirääkimisi klientidega Hispaaniast, Portugalist, Prantsusmaalt, Poolast ja veel mitmest teisest riigist, et pakkuda oma terviklahendust ka sealsetele suurtele võrguettevõtetele," rääkis Klemmer.

Tehnopol Startup Inkubaatori juhi Martin Goroško sõnul seisneb Hepta Airborne´i võlu selles, et nad on ühtaegu tugevad insenerid tarkvara ja riistvara arendamises. "Komplekt isejuhtivast droonist ja tarkvarast aitab energiavõrgu haldajatel hoida kokku meeletult tööaega ning teha väga täpseid investeeringuid võrgu töökindluse tõstmiseks," kinnitas ta.

Hepta Airborne´i meeskond osaleb ka Tehnopoli pakutavas Euroopa kosmoseagentuuri äriinkubaatori programmis. Koostöös kosmoseagentuuriga pakutakse meeskonnale ka edaspidi võimalusi testida enda tehnoloogiat rahvusvahelistel katsepolügoonidel ning leida selle rakendamise võimalusi ka kosmosevaldkonnas.

Hepta Airborne arendab autonoomseid kaugseiredroone, mida kasutatakse näiteks elektriliinide monitoorimisel, kuna nad suudavad lennata kuni 600 km ja püsida õhus kuni kuus tundi. Kopteriga õhust andmete kogumist toetab automatiseeritud andmetöötluse ja tehnilise analüüsi platvorm.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052