Autor: Indrek Kald • 10. mai 2019

290 000 eurot lastele tehnoloogiaõppeks

89 kooli ja 96 lasteaeda kõigist maakondadest saavad ProgeTiigri programmi raames tehnoloogiaõppeks vajalike seadmete ostmiseks 290 000 eurot.
Robootikat õpetatakse lastele üha enam.
Foto: Terje Lepp

"Tänavu meieni jõudnud taotlused olid põhjalikult läbimõeldud," ütles hariduse infotehnoloogia sihtasutuse ProgeTiigri programmi juht Kristi Salum. "See teeb rõõmu – kui kõik on korralikult ette valmistatud, siis tõenäoliselt sujub ka seadmete rakendamine hästi. Samas tegi see hindamiskomisjonile valiku tegemise keeruliseks," lisas ta.

Salumi sõnul on koolid ja lasteaiad IT-oskuste õpetamist väga tõsiselt võtnud. "Tehnoloogiaõppest osa saavate õpilaste hulk on suur ning seadmeid on plaanis lõimida erinevatesse õppeainetesse. Rõõmustavalt palju oli näha ka koostööd teiste õppeasutuste ja huviringidega," märkis ta.

Ühtekokku laekus 399 taotlust. Taotluste põhjal on suurenenud õppeasutuste huvi 3D modelleerimise ja droonide vastu ning palju sooviti soetada ka HITSA haridusuuenduse piloteerimisprogrammi raames katsetatud tehnoloogiliste õppevahendeid.

Seadmete kasutuselevõtu toetamiseks töötatakse haridus- ja teadusministeeriumi ning Euroopa sotsiaalfondi toel välja digitaalseid õppematerjale. Samuti korraldab hariduse infotehnoloogia SA koolitusi, et toetada õpetajaid seadmete kasutamisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755