Autor: Indrek Kald • 20. mai 2019

Technopolis Ülemiste käive kasvas 12,5%

Paljudele tehnoloogiafirmadele koduks olevat Ülemiste City ärilinnakut arendav AS Technopolis Ülemiste kasvatas mullu käivet 12,5%, jõudes rekordilise tulemuseni.
Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov.
Foto: Karli Saul
Ettevõtte käive oli eelmisel aastal 15,3 miljonit eurot. Teenuste käive suurenes samuti ja ulatus 2,3 miljoni euroni. Ligi 81 000 m² välja üüritavat büroopinda teeb neist suurima büroohoonete omaniku Tallinnas.
"Eelmine aasta algas meil tegusalt, esimeses kvartalis saime valmis 474kohalise parkimismaja ning teises kvartalis 13korruselise büroohoone – Alexandre Liwentaali nime kandva majaga lisandus linnakusse 9000 m² büroopinda," sõnas Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov.

"Valminud projektidesse investeerisime kokku 16,6 miljonit eurot ning neljandas kvartalis alustatud 12korruselise büroohoone ja viiekorruselise parkimismaja investeeringuks on planeeritud ligi 25 miljonit eurot," lisas ta.

Aadressile Sepapaja 1 kerkiv 12korruseline büroohoone koos parkimismajaga avasid Jostovi sõnul linnaku arengus uue ja ühtlasi suurima peatüki, sest sinna kõrvale kavandatakse kahte uut büroohoonet ning ühte parkimismaja.

Gert Jostovi sõnul on tuleviku töökeskkond tugevalt muutumas ning selleks hakkavad valmistuma ka ärikinnisvara arendajad. "Laiendame äritegevust sel suvel südalinna suunas, et rajada Maakri kvartalisse 1800 m² suurune coworkingu ehk ühiskontori keskus UMA Workspace," selgitas ta.

"Töökoht kui teenus on täiesti uus mõttemall, mida kasutavad lisaks vabakutselistele ja väikeettevõtetele üha enam ka suurettevõtted, pakkudes oma töötajatele paindlikku ja produktiivset töökeskkonda väljaspool peakontorit," lisas Jostov.

AS Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb täna ligi 400 ettevõtet ning seal on endale töökoha leidnud ca 10 000 töötajat. Technopolis Ülemiste kuulub 51-protsendilise osalusega Soome firmale Technopolis Plc ning 49 protsendilise osalusega ASile Mainor Ülemiste.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052