Autor: Indrek Kald • 20. mai 2019

Uptime ostis Põhja-Makedoonia IT-firma

Mitmes riigis tegutsev Eesti IT-firma Uptime laienes Põhja-Makedooniasse, omandades seal enamusosaluse tarkvaraarenduse ettevõttes GateOne, mis jätkab Uptime´i nime all.

Tehingu põhieesmärgiks on leida rahvusvaheliste projektide jaoks lisajõudu Põhja-Makedoonia tugevate ja kogenud arendajate näol ning olla esindatud sealses regioonis.

Uptime´i juht Eero Tohver.
Foto: Andras Kralla

"Oleme varemgi erinevate Põhja-Makedoonia firmadega pikalt koostööd teinud ja väga rahul inimeste suhtumise ja tehnilise kompetentsiga," kommenteeris Uptime´i juht Eero Tohver.

"Kuna IT-talentide leidmine rahvusvaheliste projektide jaoks on tõsine väljakutse, siis Põhja-Makedoonia on meie jaoks hea lisandus meie firmade gruppi. Arvestades riigi viimase aja poliitilisi arenguid ja lähiajal liitumist NATO ja Euroopa Liiduga, teeb see Põhja-Makedoonia veelgi huvitavamaks, kus olla esindatud," märkis ta.

Uptime omandas 55% kohalikust firmast Gate One, ettevõte hakkab tegutsema Uptime´i kaubamärgi all. Firma kontor asub riigi pealinnas Skopjes. Põhja-Makedoonia ettevõtet juhib Nikola Aleksovski, kes on GateOne´i kaasasutaja. Varem on ta töötanud ka sotsiaalmeedia ja üritusturunduse valdkonnas.

"Ühinedes Uptime grupiga, saame me selge visiooni tuleviku suhtes ja see aitab meil ka areneda edasi parimaks Põhja-Makedoonia tarkvaraettevõtteks. Sellepärast on meil hea meel hakata tegutsema Uptime´i brändi all," ütles Aleksovski.

GateOne´i tiim omab kogemust React.JS, Vue.JS, .NET MVC, PHP veebi arendamisel ning iOSi ja Androidi SDK mobiilirakenduste arendamisel, ehitab täislahendusena e-poode ning pakub arendust renditeenusena nii kohalikele kui rahvusvahelistele klientidele.

Eestis, Norras, Taanis ja Šveitsis tegutseva Uptime´i eesmärgiks on olla ettevõtetele strateegiliseks partneriks, pakkudes ärivajadustest lähtuvaid IT-teenuseid nagu tarkvaraarendus, SharePoint´i lahendused, mobiili- ja pilverakendused, teabeotsingu ja ärianalüütika lahendused ning IT haldus- ja hooldusteenused. Uptime OÜ on olnud mitmel aastal ka Äripäeva gasellettevõte.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755