Autor: Indrek Kald • 23. mai 2019

Täna seminar IT-äri tegemisest Aafrikas

Tänasel seminaril välisministeeriumis räägitakse Eesti ja Aafrika koostöövõimalustest, sh telekomi- ja IT-teenuste alal. Esineb ka Rwanda IT ja innovatsiooniminister.
Üritust juhib kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Foto: Andres Haabu

Kaubandus-tööstuskoda on koostöös välisministeeriumiga korraldanud Aafrikasse mitmeid visiite ning Eestit kui digiriiki ja potentsiaalset innovatsioonialast partnerit on pakutud nii Aafrika riikide valitsustele kui ka erasektorile.

Foorumi avavad välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostööküsimuste asekantsler Andres Rundu ning Rwanda IT ja innovatsiooniminister Paula Ingabire.

Eesti aukonsul Angolas Pedro Medeiros dos Anjos tutvustab äritegemist Aafrikas. Andrus Ansipi kabineti liige Tauno Tõhk jagab kogemusi teemal Aafrika ja Euroopa liit: ehitamaks tugevamat partnerlust Aafrikaga. Maailmapanga globaalsete telekommunikatsioonide kategooriajuht Karen M. Austin tutvustab Maailmapanga IT-teenuseid Aafrikas ning Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni hangete osakonna ekspedeerimistiimi juht Edward Meck tutvustab äritegemise võimalusi ÜROga.

Päeva esimeses paneelsessioonis "Kas koostöö on Aafrikas tegutsemise edu võti?" osalevad Eesti ettevõtjad ja erialaliidud: Doris Põld, Piret Hirv, Andres Mellik, Kevin Tammearu, Tanel Keres, Priit Kongo.

Teine paneelsessioon toimub üle videosilla ning seal räägitakse Aafrika majanduse kasvuvõimest, osalevad mitmed Maailmapanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi töötajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052