Autor: Indrek Kald • 28. mai 2019

Markit viib Tallinna peakorteri uude kohta

Mitmekümnes riigis tegutsev IT-toodete ostmise lahendust pakkuv Markit kolib järgmisel aastal peakorteri Tallinnas uude merevaatega büroosse.
Markiti tänane kontor nomineeriti 2009 sisearhitektide liidu aastapreemiale.
Foto: Oleg Hartsenko VELVET

Markit Holding ja Porto Franco allkirjastasid lepingu, mille järgi tuleb ehitatavasse Porto Franco keskusse Markiti uus 850ruutmeetrine büroo, mis avatakse koos keskuse valmimisega järgmise aasta sügisel.

Markiti tegevjuhi Andres Agasilla sõnul on globaalseks ettevõtteks kasvanud Markiti kavatsus oma peakontorit Eestis hoida ja arendada. "Vaatamata sellele, et maailma suurus on meie jaoks saanud uue tähenduse – töötame 33 riigis ja meil on täna kontorid juba 17 maailma eri paigas –, on Tallinn meie kodu. Nähtavas tulevikuplaanis on Markiti peakontor ja kõige olulisem keskus ikka Tallinnas," selgitas ta.

Uue peakontori kohavalikul sai määravaks nii Porto Franco terviklikkus arendusena kui ka asukoht. "Tallinn on paljudes aspektides väga väike linn. Samas on see ka suurepärane võimalus olla kõige keskel, vanalinna serval, heade ühendustega ja mere ääres," märkis Markiti juht.

"70% meie töötajatest on Eestist väljaspool, kuid käivad Tallinnas regulaarselt – olen kindel, et nii meie kohalikule kui ka rahvusvahelisele meeskonnale pakub uus kontor järgmiseks kümneks aastaks parimat võimalikku töökeskkonda," lisas Agasild.

Porto Franco juhatuse esimehe Rauno Tederi sõnul on neile oluline, et keskuses oleks inimesi ja tegevust pidevalt: kaubandus töötab päeva teisel poolel ja nädalavahetustel, büroopinnad tööpäevadel.

Markiti praegune kontor Tallinnas aadressil Pärnu mnt 102c valiti 2009. aastal sisearhitektide liidu aastapreemiate konkursil parimate büroointerjööri nominentide sekka. Uue kontori sisearhitektuurilise lahenduse loob KAMP Arhitektid.

2003 alustanud Markit liidab enam kui 250 hulgimüüjat üheks internetipõhiseks teenuseks, mida rahvusvahelised ettevõtted kasutavad tsentraliseeritud IT-ostmise korraldamiseks. Ettevõtte mullune müügikäive oli 112 miljonit eurot, firmas töötab 125 inimest.

Markiti klientide seas on Danfoss, Michelin, Western Union, SEB, Johnson&Johnson, Siemens, Deloitte, ABB, Spotify, UPM, Innovasjon Norge, Tallink, Transferwise jt.

Tallinna mereäärsesse ettevõtlus- ja vaba aja veetmise piirkonda Porto Franco investeeritakse 190 miljonit eurot, uues linnakvartalis on pinda enam kui 150 000 ruutmeetrit. Ettevõtmise hing on Hillar Teder. Porto Franco arhitektuuri on teinud Ott Kadarik ja Mihkel Tüür.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755