Autor: Indrek Kald • 29. mai 2019

Nortal emiteeris laienemiseks 50 miljoni eest võlakirju

Nortal kaasas võlakirjade emiteerimisega 50 miljonit eurot, et viia teenused uutele turgudele, kiirendada kasvu Saksamaal, Põhjamaades ja USAs ning osta teisi ettevõtteid.
Nortali asutaja ning juht Priit Alamäe.
Foto: Liis Treimann

Nortali asutaja ja juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul näitab investorite suur huvi ja 4,75protsendiline intressimäär Nortali head mainet professionaalsete investorite hulgas ning on ühtlasi tugev märk usaldusest.

"Mul on eriti hea meel näha, et võlakiri võeti nii hästi vastu Põhjamaades, mis on meie jaoks üks olulisemaid sihtturge," ütles Alamäe. Ta lisas, et 75% emissioonist märkisid peamiselt täis Soome, Rootsi ja Norra institutsionaalsed investorid ning ülejäänu investorid Balti riikidest ning Eesti ja muu Euroopa pensionifondid.

Viimastel aastatel on kiiresti kasvanud nii Nortali käive, töötajate arv kui ka geograafiline haare. Möödunud aastal ostis Nortal USAs pilvetehnoloogiaettevõtte Dev9 ning on teinud olulisi investeeringuid, et kinnitada kanda Saksamaal.

"Soovime viia meie teenused uutele turgudele ning kiirendada kasvu Saksamaal, Põhjamaades ja USAs," lisas Alamäe.

Kaasatud 50 miljoni euroga kavatseb ettevõte refinantseerida olemasoleva võlakirja ning kasutada laiemalt äritegevuse toetamiseks, sealhulgas kasvu toetamiseks sihtturgudel ettevõtete ostmise teel.

Nortali ajaloo suurimas mahus emiteeritud võlakirjad on viieaastase tähtaja ja 4,75protsendilise intressimääraga, mida makstakse välja poole aasta tagant.

Emissiooni koordineeris rahvusvahelisel tasandil Pareto Securities ja kohalikul Redgate Capital. Võlakirjaomanikke esindab Nordic Trustee Oy.

Nortal on tehnoloogia täisteenust pakkuv ettevõte, mille klientide hulka kuuluvad valitsused ja ettevõtted üle maailma. Nortali eesmärk on läbi keeruliste protsesside lihtsustamise ja optimeerimise arendada sujuvalt ja efektiivselt toimivat ühiskonda. Nortal teostab projekte ligi 20 riigis ning annab tööd 850 inimesele, kes viivad ellu projekte Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Pärsia lahe regioonis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755