Autor: Indrek Kald • 30. mai 2019

Elisa ja Fortumo pakuvad Soomes Google Play makseid

Mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti firma Fortumo käivitas koos Elisaga tänasest Soomes mobiilimaksed Google Play rakendustepoes. Eesti Elisaga tehti see ära juba 2017. aastal.
Üle kahe miljoni Elisa kliendi Soomes saavad nüüd Google Plays tasuda mobiiliarvega.
Foto: Fortumo

Enam kui kaks miljonit Elisa klienti Soomes saavad nüüd Google Play rakenduste eest tasuda oma mobiiliarve kaudu. Enamikel soomlastel on krediitkaart, kuid tänu mobiilimaksete lihtsusele ja turvalisusele on need muutunud riigis juhtivaks alternatiivseks maksemeetodiks. Kasutajad ei pea mobiilimaksete tegemisel sisse logima eraldi kontole ega jagama isikuandmeid.

"Suudame seeläbi pakkuda oma klientidele paremaid digitaalseid elamusi, sest Elisa mobiilimaksed on turvaline, lihtne ja usaldusväärne viis veebimaksete tegemiseks," ütles Elisa partnerühenduste asepresident Petteri Svensson.

Fortumo operaatorsuhete asepresidendi Taavi Kruselli sõnul võimaldab ligipääsu lihtsustamine digitaalsele sisule mobiilioperaatoritel konkurentidest eristuda. "Fortumo toetab mobiilioperaatoreid selles strateegias, võimaldades ühe liidestuse kaudu ühenduda mitmete maailma juhtivate digitaalse sisu pakkujatega," lisas ta.

SuperData Researchi andmetel on mobiilimaksete turuosa Soome digitaalsete mängude segmendis 16,2%.

Lisaks Elisale kasutavad Google Play mobiilimaksete jaoks Fortumo platvormi Skandinaavias ka DNA (Soome) ja Telia (Eesti, Soome, Norra ja Läti). Samuti teeb Fortumo siin piirkonnas koostööd mobiilse parkimise ettevõttega EasyPark ja Rootsi ajalehega Aftonbladet.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidelele ja digiteenuste pakkujatele kasutajabaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist nende mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja sõnumisaatmise lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded digiteenuste pakkujad, sh Amazon, Google ja Spotify. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris, Hanois ja Taipeis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755