Autor: Indrek Kald • 31. mai 2019

Argentiina tahab Eestiga digikoostöö lepingut

Argentiina on huvitatud digikoostöö kokkuleppest Eestiga, kaaludes muuhulgas ka siin välja töötatud e-riigi lahenduste kasutuselevõttu.
Väliskaubanduse ja IT-minister Kert Kingo ning Argentiina innovatsiooniminister Andrés Ibarra.
Foto: MKM

Koostööd arutasid eile Kanadas Ottawas väliskaubanduse ja IT-minister Kert Kingo ning Argentiina innovatsiooniminister Andrés Ibarra.

"Argentiina tegeleb praegu protseduuride loomisega e-dokumentide, digiallkirjade ja näotuvastuse laialdasemaks kasutuseks ning samaaegselt viib läbi kaasavat õigusreformi, mille üheks osaks on ka inimeste informatsiooni saamise õiguste laiendamine," kommenteeris Kingo.

"Eesti suhtes on huvi just e-lahenduste vastu, mida Argentiina soovib kasutusele võtta, et keerulise geograafiaga riigis raskesti ligipääsetavates kohtades anda inimestele paremad võimalused riigiga ja kogu maailmaga suhtlemiseks," lisas minister.

Argentiina on viimastel aastatel arendanud sidetaristut, ehitanud 30 000 kilomeetrit lairiba võrku ning laiendanud 4G traadita ühendusi raskesti ligipääsetavates piirkondades, mis loob head eeldused e-teenuste kasutamiseks, milleks sobiksid ka Eestis välja töötatud lahendused.

Argentiina minister tegi Eestile ettepaneku asuda Avatud Valitsemise Partnerluse initsiatiivi kaasjuhiks, kuna paljude maailma riikide jaoks on Eesti e-riigi edulugu väga tähelepanuväärne samm avatud riigijuhtimise vallas. Kaasjuhi staatus annaks võimaluse seda laiemalt tutvustada ja pakkuda parimaid lahendusi partnerriikidele nii siseriikliku kui rahvusvahelise arengu hoogustamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755