Autor: Indrek Kald • 7. juuni 2019

Eesti peab täna USAga Tallinnas küberkonsultatsioone

RIA, ministeeriumite ja teiste riigiametite esindajaist koosnev Eesti delegatsioon peab täna Tallinnas USAga konsultatsioone küberkoostöö alal.
Eesti küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Heli Tiirmaa-Klaar.
Foto: välisministeerium

Eesti-USA küberkonsultatsioonide raames arutatakse riikide vastutustundliku käitumise norme küberruumis, küberjulgeoleku ohtusid ja kriitilise infrastruktuuri kaitset. Delegatsioone juhivad Eesti küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Heli Tiirmaa-Klaar ja USA välisministeeriumi küberkoordinaator Liesyl Franz.

Heli Tiirmaa-Klaari sõnul on Eesti jaoks oluline, et ka küberruumis kehtiksid riikidele selged käitumisreeglid ning vaba ja turvaline internet oleks kaitstud.

"Eesti on olnud aktiivne küberjulgeoleku eestkõneleja, jagades oma kogemusi teistele riikidele ja seistes rahvusvahelise õiguse kohaldumise eest küberruumis. Sellised kohtumised nagu täna mängivad küberruumi stabiilsuse edendamisel olulist rolli," sõnas Eesti delegatsiooni juht kohtumise eel.

Tiirmaa-Klaari sõnul on USA küberjulgeoleku küsimustes maailmas juhtiv riik, kellega koostöö on Eesti jaoks eriti tähtis. "Jagame Ameerika Ühendriikidega samu eesmärke vaba, turvalise ja stabiilse küberruumi kaitsel. On oluline, et sarnaste väärtustega riigid omavahel koostööd teeksid. Töötame USAga küberteemadel koos rahvusvahelistes organisatsioonides nagu NATO ja ÜRO, aga ka kahepoolselt, et kasvatada meie võimekust küberohtudega silmitsi seista," lisas ta.

Käesolevad konsultatsioonid on verstapost Eesti-USA koostöös. Eesti delegatsiooni kuuluvad välisministeeriumi, kaitseministeeriumi, siseministeeriumi, justiitsministeeriumi, riigi infosüsteemi ameti ja teiste ametkondade esindajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052