Autor: Indrek Kald • 7. juuni 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ratas arutab G20 ministritega digilahendusi

Peaminister Jüri Ratas arutab Jaapanis maailma 20 suurema tööstusriigi digi- ja ettevõtlusministritega tehisintellekti ja digitaalsete lahenduste laiemat kasutamist.
Eestit esindab G20 riikide digi- ja IT-ministrite kohtumisel Jüri Ratas.
Foto: Liis Treimann

Peaminister Ratas osaleb homme ja ülehomme Tsukubas 20 suurema tööstusriigi digi- ja ettevõtlusministrite kohtumisel, olles kohtumisele kutsutud G20 eesistuja Jaapani poolt erikülalisena.

"Eesti sai kutse osaleda, kuna seekordne kohtumine keskendub ennekõike digimajandusele – valdkonnale, milles oleme nii Euroopas kui ka terves maailmas silma paistnud. See kutse on meile suur au ja Eesti saab taas näidata, et oleme oma piiridest suuremad, kujundades globaalset digipoliitikat," ütles Ratas.

"Meil on võimalus rääkida oma edulugudest, tulevikunägemusest ning tutvustada suurriikidele oma digimajandust ja e-lahendusi," sõnas ta.

Suurte tööstusriikide seekordsel kohtumisel arutatakse maailma majanduse digitaliseerimise väljakutseid, nagu andmete vaba liikumine, inimkeskne tehisintellekt, digitaalne turvalisus ning paindlikuma lähenemise loomine digimajandusele, et riigid ka valitsuse tasandil innovatsiooni toetaksid.

Kohtumisel võetakse vastu digimajanduse ja kaubanduse ministrite ühisdeklaratsioon, mida on aidanud koostada Eesti eksperdid. Deklaratsioonis kinnitatakse, et riigid peavad tõstma oma digivalitsemise võimekust.

Peaminister Ratas kohtub Tsukubas ka Jaapani siseministri Masatoshi Ishida ning majandus-, kaubandus- ja tööstusministri Hiroshige Sekōga, et rääkida kahepoolsetest suhetest digitaalvallas ja majanduses. Kohtumisel osaleb ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Siim Sikkut.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755