Autor: ITuudised.ee • 12. juuni 2019

Funderbeam kaasas neli miljonit eurot

Varajases ja kasvufaasis iduettevõtete investeerimisplatvorm Funderbeam kaasas neli miljonit eurot, et arendada kauplemiskeskkonda ning laieneda Aasias, Ühendkuningriigis ja Kesk-Euroopas. Ühtlasi lahkus firmast üks asutajaist.
Funderbeami kaasasutajad Urmas Peiker ja Kaidi Ruusalepp.
Foto: Raul Mee

Funderbeami seeria A rahastamisvooru juhtinvestoriks on Ühendkuningriigi riskikapitali firma Accelerated Digital Ventures (ADV). Lisaks osalesid Aasia kiirendi GK Plug and Play Indonesia/Pandan Ventures, samuti ühinesid rahastusringiga senised investorid Tim Draper, IQ Capital ja Mistletoe.

Funderbeami asutaja ja juhi Kaidi Ruusalepa sõnul on nii tugevate uute investorite liitumine ettevõttele suur tunnustus. See aitab mitte ainult kindlustada Funderbeami finantspositsiooni, vaid ka kaasata sektoris aktiivselt tegutsevad partnerid platvormi arendamisse, märkis ta.

Valmis soovitakse ehitada tugev järelturg

"Kaasatud kapital aitab tugevdada pakkumist meie sihtturgudel, laieneda Aasiasse ja ehitada valmis tugev järelturg. Me oleme Eesti lähiregioonis vaikselt kanda kinnitanud seal, kus on meie unistus terves maailmas. Nüüd soovime kindlustada vajalikud litsentsid ja arendada platvormi teenuseid nii, et oleksime sama tugevad ka maailmas," ütles Ruusalepp.

Funderbeami värske rahastusvooru peinvestori ADV juhi Lee Straffordi sõnul on investeeringute likviidsus riskikapitali valdkonnas fundamentaalne vajadus. Ilma toimiva likviidse turuta on varase faasi investeeringud ja ettevõtte kasvu võimalused tema kinnitusel piiratud mõjuga.

"Funderbeam ehitab platvormi, mis võimaldab järelturgu ja sellega seoses investeeringust väljumist ja sisenemist uude ettevõttesse investori jaoks sobival hetkel. Me jagame Funderbeami meeskonna visiooni ja usume, et koos nendega muutub radikaalselt riskikapitali turg," ütles Strafford.

Tiimist lahkub üks kaasasutaja

Funderbeami meeskonnast lahkub üks asutajatest Urmas Peiker, kes soovib jätkata oma kapitaliturgude muutmise visiooni elluviimist arenevatel turgudel fookusega Brasiilias.

"Funderbeami investeerimisplatvormi idee ning lahenduse autorina on mul siiralt hea meel näha, kuhu ettevõte on tänaseks jõudnud ja mida on saavutatud. Uute investorite lisamine tähendab veelgi suuremat võimekust edasiseks kasvuks," kommenteeris Peiker.

Kaidi Ruusalepa sõnul oli Peikeril Funderbeami ülesehitamisel võtmeroll. "Täname teda selle eest ja soovime edu uuteks väljakutseteks," ütles Ruusalepp.

Funderbeam pakub oma investeerimisplatvormi kaudu kasvufaasis väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele kapitali kaasamise teenust. Tänaseks on Funderbeami platvormi kaudu turule tulnud 37 kiire kasvuga ettevõtet, platvormil on üle 10 000 investori. Piiratud tingimustega toimib ka järelturg.

Funderbeam laienes hiljuti Singapuri ja Skandinaaviasse. 2013. aastal asutatud ettevõttes töötab kokku 35 inimest viies riigis, ettevõte palkab aktiivselt uusi töötajaid.

Accelerated Digital Ventures (ADV) investorid on British Business Bank, Legal & General ja Woodford Investment Management. Käesolev investeering Funderbeami tehti ADV British Business Banki ECF fondist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755