Autor: Indrek Kald • 17. juuni 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvarafirma Dolm IT käive kasvas ekspordi toel 150%

Nelja aasta eest loodud tarkvaraarenduse firma Dolm IT OÜ kasvatas mullu ekspordi toel müügitulu pea 150% ning sihib tänavu enam kui miljonieurost käivet.
Dolm IT asutaja ning juht Mait Piir.
Foto: Erakogu

Ülemiste Citys tegutsev Dolm IT teenis eelmisel aastal 0,90 miljoni eurose käibe juures 0,35 miljonit tegevuskasumit. 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 0,37 miljonit ja tegevuskasum 0,05 miljonit eurot.

Ettevõtte asutaja ning juht Mait Piir selgitas mullust kasvu kahe põhjusega. "Võtsime luubi alla oma teenuste valdkonna, spetsifitseerisime neid ning defineerisime ära oma klientuuri, lõime fookuse. Sellest tulenevalt tekkisid suured ja stabiilsed rahvusvahelised koostööpartnerid. Lisaks suutsime tugeva ekspordi viia nii Venemaa, Ukraina kui ka Saksamaa turule," märkis ta.

"Ligemale 30 protsenti meie käibest tuleb välismaalt. 2019. aasta lõikes on plaan eksporti oluliselt suurendada," lisas Piir.

Tänavu esimene poolaasta on tema sõnul olnud käibelt tugev. "Lisaks on ka kliendiportfell omajagu suurenenud. Kasum mitte nii väga, kuna oleme teinud palju investeeringuid, mis hakkavad tagasi tooma hiljem," kinnitas Dolm IT juht.

Piiri sõnul on mullused aastatulemused plaanis kindlasti ületada käibelt. "Prognoos võiks olla umbes 1,3 miljonit ehk ca 25% kasvu," rääkis ta. Samas kasumit teenib Dolm IT Piiri kinnitusel sel aastal tõenäoliselt pea kolmandiku võrra vähem, umbes 250 000 euro kanti. "Teeme hetkel investeeringuid, mis realiseeruvad hiljem. Näiteks suur osa kapitalist läheb välisriikide müügiarendusse," selgitas ta.

Dolm IT lähiaastate eesmärk on Piiri sõnul "jääda oma kingadesse ning teostada seda, mida teeme hetkel". "IT on lõppkokkuvõttes usaldusteenus ning tasub figureerida seal, mida tunned ning milles oled kõige pädevam. Kindlasti soovime suurendada meie valdkonnapõhist turuosa nii Eestis, Saksamaal, kui ka Suurbritannia turul. Juurutame ka mõningaid karptooteid, tagamaks efektiivsem ja parem arenduskäitlus," rääkis Piir.

Eelmise aasta lõpus oli Dolm ITs 16 töötajat, hetkel on 20 ning selle aasta lõpuks kasvab tiim 22-23 liikmeni.

"Oleme tarkvaarenduse ettevõte, kellel on kaks arendusmeeskonda - tiimidel on erinev spetsiifika ja klientuur. Teostame keerulisemate info- ja kommertssüsteemide arendust, osaleme partnerina täislahenduste loomisel," selgitas Mait Piir ettevõtte tegevusala.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474