Autor: Indrek Kald • 5. juuli 2019

Lõuna-Korea telekomihiid otsib koostööd Eestiga

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) sõlmis vastastikuse mõistmise memorandumi Lõuna-Korea telekommunikatsiooniettevõttega SK Telecom, et edendada vastastikkuselt kasulikku koostööd.
Eesti ja Lõuna-Korea kohtumine MKMis.
Foto: MKM

MKMi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi sõnul on koostöö SK ettevõtete grupi ja Eesti vahel pärast president Kersti Kaljulaidi külaskäiku Lõuna-Koreasse 2018. aasta oktoobris kiiresti arenenud.

"SK Telecomiga sõlmitud memorandum kinnitab mõlema osapoole huvi teha koostööd ja arendada valdkondi, mis Eestile kui maailma juhtivale e-riigile on olulised. SK on olnud püüdlik ühiste teemade leidmisel ning arendamisel ning mul on hea meel, et Eesti ettevõtted on senist koostööd kiitnud," märkis ta.

SK on varasemalt teinud koostööd Tartu Ülikooli Eesti geenivaramuga ning ettevõtte esindajad on käinud ka mitmel korral kohutumas nii Eesti (tehnoloogia)ettevõtete kui riigiasutustega, sealhulgas riigi infosüsteemi ameti, registrite ja infosüsteemide keskuse ja MKMiga.

Nüüd sõlmitud memorandumi eesmärgiks on luua edasisi kontakte erinevate Eesti ettevõtete ja teadusasutustega, et neil oleks võimalik omavahel jagada kogemusi näiteks tehisintellekti, e-residentsuse ja tööstusinnovatsiooni vallas ning tegutseda neis valdkondades ühiselt ka kolmandates riikides.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755