Autor: Indrek Kald • 10. juuli 2019

Elisa dubleeris raadiovõrgu keskjaama seadmed

Sideteenuste töökindluse tagamiseks ja tõstmiseks dubleeris Elisa raadiovõrgu, mis sai teoks tänu viimaste aastate tehnoloogiliste võimaluste arengule.
Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.
Foto: Elisa

Elisal on tänasest dubleeritud kõik raadiovõrgu keskjaama seadmed, mis asuvad geograafiliselt eri kohtades ja võimaldavad tänu sellele tagada põhiteenuste toimivuse ka ühe raadiovõrgu keskjaama või võrgusõlme mittetoimimise korral.

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli sõnas, et kolmes faasis teostatud raadiovõrgu dubleerimine on lõpule jõudnud, tagades ettevõtte mobiilsidevõrgule senisest veelgi parema töökindluse.

"Sisuliselt on meil täna kaks raadiovõrgu keskseadet nii 2G kui 3G tarbeks, millest üks on passiivne ja teine aktiivne. Kui aktiivsega peaks midagi juhtuma, siis võtab töö üle passiivne keskjaamaruum, mis tagab 2G ja 3G tugijaamade töö," märkis ta.

"4G tehnoloogia oma olemuselt eraldi raadiovõrgu keskseadet ei vaja ning seetõttu on sealne raadiovõrgu dubleeritus juba varasemalt tagatud. Antud muudatus hõlmab tuhandeid 2G ja 3G tugijaamu üle kogu Eesti," lisas Polli.

Raadiovõrgu dubleerimine vähendab Elisa teatel teenuste mittetoimimise riski. "Varasemalt polnud raadiovõrgu dubleerimine tehniliselt võimalik, kuid tehnoloogia arenguga viimastel aastatel on see võimalus tekkinud. Tegime seda omal initsiatiivil, et pakkuda klientidele parimat teenuste kvaliteeti ja tagada teenuste kättesaadavus igas olukorras," lisas Toomas Polli.

1000 töötajaga Elisa Eesti ASi siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks Eestis. Elisa käive oli mullu 169,7 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755