Autor: Indrek Kald • 15. juuli 2019

Tarkvaraarendajad said aastaga Eestis enim palgalisa

Levinud ametikohtade võrdluses on viimase aasta jooksul enim palgalisa saanud tarkvaraarendajad, kelle töötasu on kasvanud pea 300 euro võrra. Neid meelitatakse teistest firmadest üle ka kõrgete palgapakkumistega.
Tarkvaraarendaja mediaanpalk Eestis on 2600 eurot.
Foto: Pixabay

Eesti tarkvaraarendajate töötasule on lisandunud aastaga 283 eurot ning nende keskmine mediaanpalk - millest pooled töötajad teenivad vähem ja pooled rohkem - on kerkinud 2600 euroni.

Värske Palgainfo Agentuuri ja tööportaali CVKeskus.ee enam kui 9000 osalejaga palgaanalüüs näitab, et tarkvaraarendajate brutopalga mediaan kasvas 12% võrreldes möödunud aasta sama ajaga.

CVKeskus.ee turundusjuhi Henry Auväärti sõnul tuleb paljude ametikohtade täitmiseks tööandjatel töötajaid sisuliselt konkurentidelt üle osta, kuna tööturul napib sobivat vaba tööjõudu.

"Üleostmise oht on praegusel ajal suurim müügi-, transpordi- ja infotehnoloogia sektorites, kus leidub suur valik tööpakkumisi ning tööandjate avalik palgapakkumine on keskmisest brutopalgast märksa kõrgemal. Näiteks meelitatakse arendajaid tööpakkumistega, kus palk ulatub keskmiselt 4260 euroni ja müügiesindajatel 2989 euroni," lisas ta.

Aasta võrdluses kasvasid kõige kiiremini Eestis sõiduautojuhtide töötasud, mis kerkisid kaheteistkümne kuuga 21%, selgus palgauuringust. Enamlevinud ametikohtade võrdluses on pidurdunud klienditeenindajate, raamatupidajate ja müügiesindajate palgakasv.

Palgainfo Agentuuri juhi Kadri Seederi sõnul mõjutas aasta algusest kasvanud alampalk iga viienda töötaja töötasu. "Töötajate töötasude muutuste analüüs näitab selgelt, et 1. kvartiil ehk piir, millest 25% töötajatest teenivad vähem ja 75% rohkem, on kiirelt kasvanud ja seega on madalama palgaga töötajad tunnetanud palgatõusu," kommenteeris ta.

Samuti lisas Seeder, et palgakasv tuleneb loomulikult ka ettevõtete majandustulemuste kasvust ja ühes sellega kasvanud töötajate tulemustasudest.

Palgainfo Agentuur küsitleb koostöös Eesti suurima tööportaaliga CVKeskus.ee tööandjaid ning töötajaid ja tööotsijaid kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Sel kevadel osales uuringus 523 tööandjat ning 9289 töötajat ja tööotsijat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755