Autor: Indrek Kald • 19. juuli 2019

Poola IT-koolitaja alustab kursusi mitmes Eesti linnas

Mullu Eestis tegevust alustanud Poola IT-koolitusettevõte SDA pakub tänavu programmeerimiskursusi lisaks Tallinnale ja Tartule veel kahes linnas.
Balti riikides on nõudlus IT-spetsialistide järgi väga kõrge.
Foto: Pixabay

Software Development Academy (SDA) nimetas Eesti ja Soome piirkonnajuhiks Elja-Ilari Suhoneni. Varem Soomes IT-valdkonna idufirmades ja müügiettevõtetes töötanud Suhoneni kinnitusel on SDA Eestis läbi viinud kümme tarkvaraarenduskursust, mille on läbinud ligi 140 õppurit.

"Eesti jaoks tähendab see ligi 140 uue spetsialisti lisandumist tööturule sektoris, kus spetsialiste napib ja oskustega inimese ees on avatud kõik võimalused eneseteostuseks, rahvusvahelise karjääri tegemiseks ja väga hea palga teenimiseks," märkis ta.

Oma kursuste lõpetajatele töökohtade leidmise programmi raames on SDA esimese IT-valdkonna suurettevõttena sõlminud partnerlusleppe Fujitsu Eestiga, kelle värbamismeeskonnani jõuavad kõigi lõpetajate andmed automaatselt.

Kavandamisel on ka partnerlus töötukassaga, et toetusele kvalifitseeruvad inimesed saaksid edaspidi taotleda riigilt oma tarkvaraarendusõpingute eest sajaprotsendilist tasumist.

SDA eri programmeerimiskeelte kursuste peamise eelisena toob Elja Suhonen esile fakti, et tegu on põhjaliku ja reaalseks tööks hea ettevalmistuse andva õppega. "Java-programmerija kursus on 322 tundi, Pythoni kursus 311 tundi ning tarkvara testija kursus kestab 112 tundi," selgitas ta.

Õppetöö toimub nädalavahetuseti klassiruumi põhimõttel, lisanduvad kodutööd. Kursustel osalemiseks pole vaja kogemust tarkvaravaldkonnas ning ei eeldata ka häid teadmisi matemaatikast.

"Sul peab olema tugev loogiline mõtlemine ja kirg olla probleemilahendaja – 80% kursuse mahust on praktiline osa," ütles Suhonen. Tema kinnitusel on kursuse lõpetaja antud programmeerimiskeeles valmis koheselt tööd alustama nooremarendajana.

Mai lõpus avaldatud SDA tellitud IT-arengu uuring näitas, et kõigi Balti riikide puhul on nõudlus IT-spetsialistide järgi väga kõrge. Igas kvartalis pakkumises olevast ligi 800 vabast IT-sektori töökohast (ca 265 vaba töökohta kalendrikuu kohta ehk 3180 kohta aastas) on kolmandik suunatud uutele koolilõpetajatele ehk juuniorarendajate tasemele.

"Tehnikaülikoolid Vilniuses, Kaunases, Riias ja Tallinnas valmistavad igal aastal üle 2000 IT-spetsialisti, kuid nõudluse rahuldamiseks jääb puudu rohkem kui 1000 inimest. Selle tulemusena teevad firmad algajatele professionaalidele tööpakkumisi kohe, kui need on oma programmikursused lõpetanud," sõnas toona SDA Eesti juht CEO Piotr Mazur.

Ukraina, Balti riikide, Valgevene, Madalmaade ja Taani turge analüüsinud uuringus koondati andmed, kui palju IT-spetsialiste koolitatakse ülikoolides ja erikursustel, milline on vajadus nende järgi ja kui suur on nende sissetulek.

Rahvusvahelisel IT-koolitusettevõttel Software Development Academy, mis alustas tegevust Balti turul eelmisel aastal, on Euroopas praegu üle 600 instruktori. SDA korraldab programmeerimiskursuseid 17 Euroopa linnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755