Autor: Indrek Kald • 30. juuli 2019

IT-lahendused SEB kasvuprogrammist

SEB panga kasvuprogrammi tulemusena on mitmed ettevõtted kasutusele võtnud IT-lahendusi, mis on aidanud suurendada käivet ning muuta tegevust efektiivsemaks. Näiteks on programmi viljade seas rasketehnika jagamisäpp ja logistika müügirobot.
IT-konsultatsiooni ettevõtte Flowit Estonia juht Andres Aavik.
Foto: SEB

Koolitaja, Euroopa innovatsiooniakadeemia juhi Alar Kolgi sõnul aitab kasvuprogramm ettevõtetel leida uue ärimudeli, millega kasvada kiiremini ning kasumlikumalt kui enne.

"Programm annab vajalikud oskused ja tööriistad, kuidas eksperimenteerida uute toodete ja teenustega ning nüüdseks on programmis osalenud ettevõtetel ette näidata mitmeid edulugusid," märkis Kolk.

Programmis osalenud ehitusettevõte Verston Ehitus lõi idufirma InfraFly, mis pakub rasketehnika jagamisteenust ehitusettevõtjatele. Selle asemel, et helistada läbi rasketehnika rendileandjaid, saavad objektijuhid keskenduda tööde korraldamisele kohapeal, mis omakorda vähendab seisakuid ehitusplatsidel. Tehnikaomanikud saavad lisada oma masinapargi keskkonda ning leida lisatööd, kasvatades nii oma kliendibaasi.

Veel üks kasvuprogrammi edulugu sündis logistikaettevõtte DSV ja tarkvararobootika arendajaga Flowit Estonia koostöös. Programmi käigus kujunes ettevõtete vahel välja sünergia, mis andis tulemuseks virtuaalse müügiroboti Aitoldyou. Robot aitab DSVd igapäevases müügitöös, suutes prognoosida tuleviku müüki 85% täpsusega ning olles kohaldatav erinevate klientide vajadustele.

Alar Kolgi sõnul on digitaalsed ärimudelid ilmselgelt ettevõtlusmaailma uued valitsejad ja võtavad turud üle. Kui ettevõte ei digitaliseeri oma äri, siis ta konkurentsis kaua vastu ei pea.

SEB jaepanganduse valdkonna juht Ainar Leppänen ütles, et kasvuprogramm on õla alla pannud sajale Eesti ettevõttele. "Kui SEB alustas programmiga 2017. aasta kevadel, siis selle eesmärgiks sai ettevõtete toetamine nende äritegevuse arendamisel ning konkurentsivõime tõstmisel," sõnas ta.

Programmi populaarsust näitab see, et kahe aasta jooksul on lisaks ettevõtetele löönud kaasa 50 000 vabakuulajat, kes on osalenud avalikel loengutel või jälginud otseülekandeid Facebooki vahendusel. "Tänaseks tõdeme rõõmuga, et oleme pangana saanud ettevõtteid finantseerimisel kõrval toetada ka hoopis uuel, kaasavamal moel," märkis Leppänen.

SEB viib kasvuprogrammi läbi koostöös Euroopa innovatsiooniakadeemiaga. Sügisel algavasse uude vooru valitakse kuni 15 ettevõtet, kes koolitajate Alar Kolgi ja Jeff Abbotti eestvedamisel aidatakse personaalse tegevusplaanini, mille abil ettevõte astub juba kolme kuni kuue kuu jooksul äritegevuses sammu edasi. Avaldusi programmiga liitumiseks saab esitada 11. septembrini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755